- Annons -

Recept: Vanilj- och chokladglass

Vaniljglass

  • 1 vaniljstång
  • 500 g mjölk, 3 %
  • 500 g vispgrädde
  • 225 g rårörsocker
  • 25 g honung eller glykos
  • 150 g äggula (ca 7 st)

 

Chokladglass

  • 500 g mjölk, 3 %
  • 500 g vispgrädde
  • 175 g rårörsocker
  • 25 g honung eller glykos
  • 150 g äggula (ca 7 st)
  • 225 g mörk choklad

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna om du gör vaniljglassen. Koka upp mjölk, grädde, socker, honung samt eventuellt vaniljstång och frön. Väg upp gulorna i en bunke.

Vispa ner gräddblandningen i äggulorna och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm upp till 84 grader under omrörning. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Gör du chokladglassen silar du den varma glassmeten över chokladen och mixar med en stavmixer och låter den svalna.

Kör smeten i en glassmaskin tills den har en bra glasskonsistens, tänk på att inte köra för länge för då spricker den.

Ställ i frysen till det är dags att severa.

- Annons -