Bygg en carport med förråd

KATEGORI

Finja tipsar: Bygg en carport med förråd

Ge din bil ett pålitligt tak över huven! En carport skyddar din bil mot blåst och nederbörd, samtidigt som det inbyggda förrådet tar hand om cykeln och gräsklipparen. Finja beskriver hur du murar och putsar en flexibel carport med plåttak som ger dig kvarterets gladaste bil.

Förbered grunden för de murade delarna

För den murade sidoväggen avlägsnas ett 400 mm djupt jordlager som mäter cirka 8500 x 500 mm. För de murade förrådsväggarna avlägsnas ett 500 mm djupt jordlager som mäter mer än 2500 x 3800 mm.

Djupet är ett riktmått och är beroende av lokala klimatförhållanden. All matjord avlägsnas ner till tjälfritt djup. Fyll upp med ett 200 mm tjockt lager av makadam.

Lägg ut ett skift Sulformsblock i den utgrävda grunden. Sulformsblockens överkant ska ligga ca 100 mm under slutlig marknivå. Blanda Grovbetong enligt anvisning på förpackningen. Fyll blocken med ­betongen och lägg ner 2 stycken parallella armeringsjärn. Överlappa armeringsjärnen 500 mm i skarvarna. Stöt försiktigt i betongen med en stav för att minska luftbubblorna.

bygga carport 1

Mura väggarna

Blanda Murbruk B enligt anvisning på förpackningen och lägg ut bruket med mursleven på sulformsblocken. Använd lite för mycket bruk så att det pyser över en aning när det första skiftet med Murblock Fördel muras upp. Det första skiftet av murblock läggs ovanpå sulformsblocken och ska vara halvt nedgrävt i marken. Det överflödiga bruket formas till en hålkäl, ca 45°, så att eventuellt vatten rinner av, se skissen till höger. Fogens tjocklek ska vara cirka 10 mm och inget bruk läggs i de vertikala fogarna.

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Bygg en carport med förråd där det beskrivs hur du färdigställer carporten.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Villalivet Ai
- Annons -
Villalivet Ai

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -