- Annons -

Finja tipsar: Lektålig sandlåda

En rejäl sandlåda av lättklinker är en perfekt plats för barnen att leka av sig i. Den blir också en trofast lekplats i många år framåt. Med denna gör det själv-beskrivning murar du en 1960 x 1370 mm sandlåda av Murblock Fördel. Den kan enkelt storleksanpassas efter dina egna önskemål.

Förbered grunden

Avlägsna ett 50 mm djupt jordlager motsvarande cirka 6 m² eller 1960 x 1370 mm. Rulla ut geoduken i den utgrävda gropen för att skilja sanden från jord. Duken kan med fördel placeras lite omlott för att täcka hela grunden ordentligt.

Mura väggarna

Sandlådans väggar muras inledningsvis med ett varv av murblock som placeras ovanpå geoduken. Böj till bistålet så att det passar spåren i murblocken och placera det överlappande, enligt skissen till höger.

Blanda Murbruk B enligt anvisningarna på förpackningen och mura ytterligare ett lager murblock, spegelvänt enligt skissen till höger. Armera väggarna Slå ner armeringsjärn i murblockens hål. De ska förankras cirka 200 mm ner i marken för att stabilisera konstruktionen.

Blanda Finbetong enligt anvisningarna på förpackningen och fyll hålen med betongen.

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Robusta trädgårdsmöbler där det beskrivs hur du färdigställer väggen.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

- Annons -