Bygg ett poolhus i betong

KATEGORI

Finja tipsar: Bygg ett poolhus i betong

Förläng sommaren med ett vackert och rogivande hus intill poolen. En härlig plats för umgänge och fest eller för långa avslappnande stunder och välbehövd avkoppling. Den stora fönsterväggen förhöjer vistelsen, särskilt om huset placeras med naturskön utsikt, och det fungerar utmärkt både som gästrum, ateljé och hemmaspa. Att bygga poolhuset kräver kunskap inom ett flertal hantverksområden. Broschyren inkluderar betongarbete, gjutning och murning och beskriver tillvägagångssättet på ett övergripande sätt. Den kan med fördel ligga till grund för såväl eget byggande som för ett uppdrag till en byggentreprenör. Poolhuset är 3,6 x 7,7 m vilket ger en total invändig yta på 21,9 m².

Grund

Sätt ut profiler och spänn upp murarsnöre i höjd med det färdiga golvet. Grundens yta är 3000 x 6200 mm. Schakta bort matjord och fortsätt ner till minst 300 mm under slutlig marknivå. Om marken inte är dränerande måste dränering ordnas. Rulla ut geoduk på hela byggnadens yta om schaktbotten består av lera eller finmaterial. Är botten torr och fast behövs ingen duk. Lägg sedan ut makadam, minst 150 mm. Packa med vibratorplatta och väg av med laserpass till dess att ytan ligger 300 mm under murarsnöret. Lägg ut VA-ledningar samt tomrör för el.

Placera ut L-elementen, justera dem med hjälp av vattenpass och profiltrådar samt förankra dem i varandra med fixeringskilar och en spikplåt per skarv.
Tjälisolera svagt lutande nedåt från grunden med isoleringsskivor, utanför L-elementens bas. Fyll upp med makadam till kanten av L-elementens nedre del och packa med vibratorplatta.

Lägg därefter på ett lager isoleringsskivor som sträcker sig 100 mm in över elementen. Fixera skivorna i kantelementen med hjälp av plastspik. Förstärk med armeringsbyglar och armeringsjärn vid de kommande ytterväggarna. Lägg ut armeringsnät på armeringsdistanser och överlappa 400 mm. Beställ färdig betong och gjut betongplattan 100 mm tjock. Vibrera med vibratorstav och drag av med rätskiva. Träskura eller stålslipa ytan. Täck betongen med plastfolie i fem dygn. Lyft plastfolien och eftervattna några gånger under denna tid. Låt slutligen betongen härda ytterligare två dygn.

Bygg poolhus 1

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Bygga Poolhus i betong där det beskrivs hur du färdigställer det.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -