- Annons -

Finja tipsar: Gjut trädgårdsmöbler i betong

Gjut dina egna stolar och bord och få ett originellt och bestående inslag i trädgården. Möblerna är ämnade att stå ute året runt och kan användas för ljuvliga luncher sommartid och härliga fikastunder om vintern då du sitter inlindad i en filt eller på ett varmt och vackert fårskinn. Oavsett säsong njuter du av den underbara känslan det är att själv ha byggt och skapat något du både tycker om och har glädje av.

Bygg formen – stol

Såga delarna och slipa bort eventuella ojämnheter. Montera delarna med träskruv för att lätt kunna ta isär dessa vid avformning. Förbered för samtliga skruvar genom att förborra dels i den del där skruvar är genomgående och dels i kanten på den andra delen. Detta för att undvika att skivorna spricker. Skruvarna ska ha ett mellanrum på 50–70 mm. Se fler skisser i arbetsbeskrivningen som kan laddas ner från Gör det själv-projektet.

Montera ihop sitsens ovansida och ryggens framsida samt frambenets insida, sitsens undersida och bakbenets insida. Försänk skruvarna och spackla över dem. Dessa skruvar ska inte tas bort vid avformning.

Skruva fast formbotten mot de monterade delarna. Förborra och skruva fast hålkälslisterna mot sitsens ovansida respektive ryggens framsida. Montera frambenets framsida och ryggens baksida samt benens undersidor och ryggens överkant. Skruva slutligen fast formförstärkningen som håller ihop delarna.

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Trädgårdsmöbler i betong där det beskrivs hur du färdigställer det.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

- Annons -