Mura ett förråd för cykelförvaring

KATEGORI

Finja tipsar: Mura ett förråd för cykelförvaring

Ett stort och gediget förråd till cyklar av alla dess slag skapar ordning och reda på tomten och skyddar mot regn och rusk. Förrådets speciella formspråk blir dessutom ett spännande inslag i miljön och den generösa ytan tillåter ytterligare förvaring av till exempel gräsklippare, redskap och grill.

Förbered grunden

Avlägsna ett jordlager som mäter cirka 9000 x 5000 mm och är 500 mm djupt. Se till att komma ända ner i sanden och att få bort all matjord eller annat illa dränerande material. Rulla ut geoduk i gropen för att hindra ogräs från att växa upp. Duken kan med fördel placeras omlott för att täcka grunden.

För de nergrävda blocken behövs ett 380 mm djup i gropen. Upp till den nivån fylls gropen med bärlager och ett 50 mm tjockt lager av bergkross. Packa med en vibratorplatta. Jämna av och kontrollera att den är vågrät med ett vattenpass.

Lägg ut ett skift Sulformsblock i den utgrävda grunden. Blanda Grovbetong enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll blocken med betongen och lägg ner 2 st. parallella kamjärn. Överlappa kamjärnen 500 mm i skarvarna. Stöt försiktigt i betongen med en stav för att minska luftbubblorna.

mura förråd 1

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Mura ett cykelföråd där det beskrivs hur du färdigställer det.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Villalivet Ai
- Annons -
Villalivet Ai

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -