Grönkål & halloumipytt med senapskräm

KATEGORI

Mumsigt recept på Grönkål & halloumipytt med senapskräm

En supergod pyttipanna med ugnsrostade rotfrukter, grönkål och krispig halloumi! Till detta serveras en otroligt god senapskräm som görs på få ingredienser.

4 personer | 40 minuter

För Senapskräm behöver du:

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk grovkorning senap
  • 1 msk honung
  • Salt & peppar efter smak

Till Halloumipytt behöver du:

  • Cirka 800 gram fast potatis
  • 4 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöks klyftor
  • 1,5 tsk starkt paprika pulver
  • Salt efter smak
  • 2 förpackningar halloumi
  • Cirka 200 gram grönkål

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Rör ihop samtliga ingredienser till senapskrämen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj och tärna potatis, morötter och palsternackor i mindre tärningar. Lägg rotfrukterna på en klädd ugnsplåt.
  4. Mixa olivolja, vitlök och paprika pulver fint. Smaka av med salt. Ringla detta över rotfrukterna och rör om. Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills allt fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Undertiden tärnar du halloumin och steker den gyllenbrun i en stekpanna. Ta bort stjälken från grönkålen och hacka den fint. Stek tillsammans med olivolja och flingsalt.
  6. När rotfrukterna är klara tar du ut plåten ur ugnen och strör över halloumi och grönkål. Servera tillsammans med senapskräm!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -