Mumsigt recept på Grönkål & halloumipytt med senapskräm
En supergod pyttipanna med ugnsrostade rotfrukter, grönkål och krispig halloumi! Till detta serveras en otroligt god senapskräm som görs på få ingredienser.
4 personer | 40 minuter
För Senapskräm behöver du:
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk grovkorning senap
- 1 msk honung
- Salt & peppar efter smak
Till Halloumipytt behöver du:
- Cirka 800 gram fast potatis
- 4 stora morötter
- 2 palsternackor
- 3 msk olivolja
- 2 vitlöks klyftor
- 1,5 tsk starkt paprika pulver
- Salt efter smak
- 2 förpackningar halloumi
- Cirka 200 gram grönkål
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Rör ihop samtliga ingredienser till senapskrämen. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och tärna potatis, morötter och palsternackor i mindre tärningar. Lägg rotfrukterna på en klädd ugnsplåt.
- Mixa olivolja, vitlök och paprika pulver fint. Smaka av med salt. Ringla detta över rotfrukterna och rör om. Ställ in plåten i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills allt fått en fin gyllenbrun färg.
- Undertiden tärnar du halloumin och steker den gyllenbrun i en stekpanna. Ta bort stjälken från grönkålen och hacka den fint. Stek tillsammans med olivolja och flingsalt.
- När rotfrukterna är klara tar du ut plåten ur ugnen och strör över halloumi och grönkål. Servera tillsammans med senapskräm!