- Annons -

Recept på Libapizza med hemgjord kebabsås

Supersnabba och supergoda pizzor som är gjorda på grova liba bröd! Ett hett tips när tiden och orken inte finns där. Pizzorna toppas med en riktigt god, hemgjord kebabsås! Jag har även toppat mina pizzor med grönkål, soltorkade tomater och fetaost men detta går att variera i mängder – bara fantasin kan sätta stopp.

4 personer | 20 minuter

Kebabsås

Du behöver:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk apelsinjuice
  • 2 tsk kebabkrydda
  • 1 pressad vitlök
  • 1 tsk samba olek
  • Salt efter smak

Libapizza

Du behöver:

  • 4 grova liba bröd
  • 1 förpackning pizzasås/tomatsås
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 rödlök
  • 3 stora stjälkar grönkål
  • 2 paket fetaost
  • Oregano

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Rör ihop samtliga ingredienser till kebabsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylen.
  3. Lägg ut liba bröden på klädda bakplåtar.
  4. Bre ut ett lager pizzasås/tomatsås på varje bröd.
  5. Skiva soltorkade tomater och rödlök tunt. Ta bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen.
  6. Lägg soltorkade tomater, rödlök och grönkål ovanpå tomatsåsen. Smula över fetaost och oregano.
  7. Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills pizzan fått en fin färg.
  8. Servera pizzorna tillsammans med kebabsåsen.

Recept av: Melissa Oskarsson

För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu

- Annons -