Morot – & grillostbiffar med tzatziki och klyftpotatis
En riktigt smidig middag där ugnen sköter det mesta. Goda biffar, krispiga klyftpotatisar och en god tzatziki som serveras tillsammans med en fräsch sallad. Behövs det så mycket mer?
Jag tror inte det. Du gör enkelt biffarna glutenfria igenom att använda dig av glutenfritt ströbröd.
40 minuter | 4 personer | Lakto-ovo-vegetarisk
Tzatziki
Du behöver:
- En halv stor eller en liten hel gurka
- 2,5 dl grekisk yoghurt
- 1-2 stora vitlökar
- 1,5 tsk olivolja
- En skvätt citronsaft
- Salt & peppar efter smak
Klyftpotatis
Du behöver:
- 800 gram fast potatis
- Olivolja
- Salt & peppar
Morot – & grillostbiffar
Du behöver:
- 200 gram grillost
- 300 gram morötter
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 pressad vitlök
- 1,5 tsk chiliflakes
- 1,5 msk citronsaft
- Rivet skal från en citron
- Salt & peppar efter smak
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft och klä två långpannor med bakplåtspapper.
- Riv gurkan grovt på ett rivjärn och lägg i ett durkslag. Strö över lite salt och låt ligga.
- Skär potatisarna i lite tunnare klyftor och lägg dom i en långpanna. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in plåten i ugnen.
- Riv grillosten och morötterna grovt och blanda ihop dom med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Forma biffarna med hjälp av händerna och lägg dom i den andra långpannan.
- Ställ in biffarna tillsammans med klyftpotatisen i cirka 20 minuter eller tills gyllenbrun färg.
- Under tiden gör du klart tzatzikin igenom att krama ur gurkan och blanda ihop den med.
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu