Behöver jag reparera hela huset?

Behöver jag reparera hela huset?

Du har konstaterat att din villa drabbats av sättningsproblem. Där vanliga tecken är sprickor i fasaden eller innerväggarna, eller sjunkande golv. Marksättningar är vanligare än många tror, men vad gör man åt de?

reparera huset 1

Sättningsproblem i villan

Först och främst är det viktigt att ta reda på vilken del av ditt hus som är drabbat. Precis så som en doktor skriver ut medicin för den drabbade kroppsdelen, behöver ditt hus behandling i det område där sättningsproblemet finns.

Att lokalisera en sättning är ett hantverk. Varje spricka i ditt hus berättar en historia; var har den uppstått, hur bred är den och är den genomgående? Vid en sättningsinspektion görs en grundläggande undersökning av ditt hus för att ta reda på exakt var ditt hus har problem.

Markförstärka ett hörn

Sättningsproblem uppstår först när huset rör sig i otakt. Det vill säga, att så länge som ett hus sjunker jämnt – lika mycket överallt, så finns egentligen inget problem. Det är när en del av ett hus börjar sjunka fortare än en annan del som problemen uppstår.

Det är väldigt vanligt att enbart ett hörn av ett hus sjunker, vilket skapar sprickor och ibland lutande golv inomhus. Om resten av huset inte rör sig, finns det ingen anledning att reparera hela huset, när bara hörnet är drabbat.

Ett effektivt sätt att stoppa sättningarna är att markförstärka det hörnet av huset. Med geopolymerinjektering, kan huset reparera på bara en dag.

reparera huset 2

Hela huset sjunker

Kanske har du sprickbildning på flera ställen i huset och befarar att du ändå måste reparera hela huset. Det kanske är mer än ett hörn som sjunker, kanske en sida eller två ytterväggar som resulterar i sprickor spridda runt om i villan.

Om geopolymerinjektering väljs som metod vid markförstärkning för att reparera huset, kommer behandlingen ske i de drabbade områdena.

Det finns ingen anledning att markförstärka ett helt hus “bara för att”. Precis som att man inte äter huvudvärkstabletter för att man “kanske får ont i huvudet” senare på dagen.

Så svaret på frågan, behöver jag reparera hela huset är alltså; Nej.

Kontakta Geobear för att få veta mer om hur du kan reparera ditt hus från sättningsskador.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -