Lotta markförstärkte sitt hus med geopolymerinjektering

Lotta markförstärkte sitt hus med geopolymerinjektering

Lotta Hammarberg bor i ett stort brunt hus i Farsta utanför Stockholm. Huset är byggt av Lottas morfar 1929, och har gått i arv i tre generationer.

Problemet som Lotta uppmärksammade var att hennes hus börjat sätta sig, och sprick sönder. En del av villan, ett hörn som ligger i söderläge var speciellt drabbat. Där finns en stor betongtrappa som är fäst i husets entré, och den sjönk och drog med sig hörnet. Vilket fick till följd att det uppstod en stor sprickbildning i fasaden till villan.

geopolymerinjektering

Så valdes lösningen

Lotta har själv arbetat inom bygg och såg ingen tydlig lösning på problemet.

“Jag gick in och Googlade på “markförstärkning” helt enkelt” säger Lotta.

Genom Geobears hemsida hittade hon markförstärkning med hjälp av geopolymerinjektering. Det var det enda alternativet som Lotta såg för att få stopp på vad som höll på att ske och stoppa sprickbildningen.

Vad som genomfördes

Lotta valde att anlita Geobear för att genomföra markförstärkning av den del av huset där sprickbildningen var som värst. Processen började med att Lotta fick förklara problemet som hon hade, och en projektansvarig från Geobear kom sedan ut och genomförde en sättningsinspektion. Där gick de igenom huset och de drabbade områdena, samt genomförde marktester för att veta vilka markförhållanden som rådde.

När presenterats och Lotta valde att genomföra projektet med geopolymerinjektering, bokades en tid när markförstärkningen och lyftet skulle äga rum.

Hur resultatet blev

När det var dags infann sig Geobears tekniker, med den lastbils som har alla nödvändig utrustning. Hål borrades i det drabbade området och geopolymerer injekterades i marken.

Efter mindre än en dag var hörnet stabiliserat och trappan som hade tippat, stod då återigen rakt.

“Jag kan säga att jag är mer än nöjd med resultatet. Jag är lycklig, för jag är inte orolig längre!” säger Lotta.

“En sten har lyft från hjärtat. Tillsammans med huset. Kompetenta o trevliga – – killar från Geobear. Som idag hjälpt mig att lyfta huset och trappan. Den sönderspruckna sjunkna grunden är åter i rätt läge. Och trappan (som tippat) står nu rakt. Helt fantastiskt! Tack o lov att de kom till undsättning. Nu kan jag andas igen. Geobear – vilket lyft!!”

– Lotta Hammarberg

Kontakta Geobear för att boka en sättningsinspektion!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -