Markförstärkning kan göras hela vintern!

Markförstärkning kan göras hela vintern!

Markförstärka på vintern går det? Såklart!

Här på norra halvklotet där säsongsvariationerna är stora, är sommaren den tid då villa-renoveringar blomstrar. Då är vädret varmt och förhållandena gynnsamma. Men de flesta renoveringsprojekt kan göras även på vintern under rätt förutsättningar – däremot är det få som vet att även markförstärkning går att genomföra året runt!

Geobear till att vardagen kan rulla på som vanligt samtidigt som sättningsproblemet åtgärdar – det spelar ingen roll att regnet piskar mot rutan eller snön yr runt knutarna.

markförstärkning 1

Markförstärkning av villor även i bitande kyla

Det finns många faktorer som gör arbetet under vintertid mer krävande, inte bara det faktum att det är svårt att hålla fingrar och tår varma.  I norden kan till exempel tjälen vara upp till två meter djup, och skyfflandet av snö före och till och med under reparationsarbetet, slösar bort effektiv arbetstid. Under vintern räcker dagsljuset endast några timmar om dagen (och i midvintermörkret inte ens det), vilket innebär att arbetsplatsen dessutom måste belysas på ett adekvat sätt för att uppnå säkra arbetsförhållanden.

Vintern kan alltså vara en ganska ansträngande tid för renoveringsarbeten! Men vi på Geobear kan trots detta genomföra effektiva projekt för markförstärkning, golvlyft och sättningsproblem under hela vintern!

Hur fungerar markförstärkning på vintern?

Geobear behandlar och markförstärker främst marken under villans grund och enligt praxis ska grunder vara isolerade mot tjäle, eller byggda till ett sådant djup att frost och tjäle inte kan påverka dem. Den spillvärmen som kommer från huset är dessutom oftast tillräcklig för att förhindra att marken under grunden fryser. Tjäle utgör därför inte ett problem för geopolymerinjektering för villor under vintern.

Men såklart finns det alltid undantag, som byggnader som står helt kalla under vintern eller är så pass gamla att grunden inte är isolerad mot tjäle i marken. Markförstärkning eller golvlyft av sådan hus vintertider bedöms alltid från fall till fall. Bland annat baserat på vilken djup som markförstärkning bör ske och vilken typ av mark som finns under huset.

Markförstärkning med geopolymer

Det material som Geobear använder vid markförstärkning kallas geopolymerer. De geopolymer som Geobear använder sig av kommer vid injektering att förbättra grunden överlag, bland annat genom att bidra till bättre isolering och göra så att tjäldjupet minskar. Detta såklart utöver de markförstärkande egenskaperna som är kärnan i Geobears-lösningar.

Geopolymerernas tekniska egenskaper möjliggör att de används i jordar med temperaturer på mellan -15 till +60 grader celsius. Injektering i sig kan utföras även om luften är betydligt kallare än så. Med andra ord så är den största utmaningen under vintern att hålla teknikerna varma, medan geopolymerinjektering i sig fungerar utmärk i alla väder.

Kontakta Geobear för att boka en sättningsinspektion!

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -