- Annons -

Jenny och Erik Claesson Regionvinnare Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård 2020 i Östergötland

Vår stora tävling, Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård är avgjord för 2020. Vi har 23 regionvinnare och 3 nationella vinnare som har blivit utvalda av juryn. Vinnare i Östergötland är Jenny och Erik Claesson som bor utanför Norrköping.

Fakta om familjen och boendet

Familjen: Jenny Claesson 38 år, hemmaförälder/fru men jobbar extra ibland på ett konditori. Erik Claesson 37 år, avdelningschef på IME AB. Barn: Leopold 14 år, Linnelle 12 år, Emmelinne 10 år och Leonore 8 år. Hundar: Doglas och Doris. Kanin: Dalton. Marsvin: Döskallen.

Familjen Claesson bor i en kulturmärkt enplansvilla med källare, byggd år 1903 utanför Norrköping. Har tidigare varit en gård med boskap så det står en stor lada på tomten.

 

Beskrivning av hemmet

Varför köpte ni det här huset?

Vi bodde i radhus innan och nu kände vi att vi ville bo mer avsides så vi kunde skaffa pool och stor gräsmatta åt barnen. Samt lite mer lugn och ro än vad det är i ett radhusområde med mycket folk. Vi flyttade in hösten 2015. Vi hade varit på många visningar men det här huset såg vi var vårat direkt, det var i stort behov av renovering men läget var perfekt.

Vad är det mysigaste med ert hem?

Huset har lite lägre takhöjd vilket gör det mysigt, sen att det har en historia kring gården är spännande och det bott pigor och drängar här som skött om djuren.

Hur gjorde ni för att få det så mysigt?

Vi totalrenoverade huset innan inflyttning. Vi gillar att blanda gammalt med nytt och har använt oss av gamla fönster, dörrar och lampskärmar, lyktor och rostiga detaljer som inredning både utomhus och inomhus. Jag och min man tycker om att inreda och skapa ett mysigt hem tillsammans, ett pågående gemensamt intresse.

Vi har gjort all renovering själva. Vi delar upp jobben så man gör det man är bra på. Just nu fräser vi egna lister till hela huset och gör egna fönsterbrädor. Vi tycker om att göra eget så det blir unikt och ingen annan har likadant.

Vad tyckte ni om att vara med i tävlingen?

Det var min mamma som tyckte jag skulle vara med i tävlingen och sa åt mig att skicka in bilder och jag tyckte det var en kul grej.

Grattis Jenny och Erik från oss på Villalivet och våra fantastiska partners!


 

Huvudpartners Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård 2020

 

- Annons -