- Annons -

Kerstin och Christer Ekström Regionvinnare Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård 2020 i Västernorrland

Vår stora tävling, Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård är avgjord för 2020. Vi har 23 regionvinnare och 3 nationella vinnare som har blivit utvalda av juryn. Vinnare i Västernorrland blev Kerstin och Christer Ekström som bor i Kovland.

Kerstin delar med sig fakta om familjen och boendet

Vårt hus ligger några mil utanför Sundsvalls i en lantlig miljö. Huset har en charm som tilltalar oss högt upp med utsikt över en dal. Huset är från 1930 talet. Huset och trädgården är ett levande projekt. Vårt stora intresse är inredning och trädgård, och att få sätt sin egna prägel känns bra för oss. Vårt hus genom går just nu en makeover. Det är en lyckoträff att fönstren inte är utbytta till nya, det ger huset ett fint utseende samt ger huset en själ.

Under korkmattorna fanns fina trägolv som ska målas. Vi har rivit ner väggar och gjort rummen luftigare och satt upp bröstlister. Köket har ersatts med ett ljust kök, som kompletterades med gustavianska beslag i mässing och stänkskydd i guld. Under 15 års tid reste vi i Frankrike. Där vi bland annat bodde i ett slott i bordeaux trakten. Där hämtade vi mycket inspiration för så väl inredning som trädgård. Färg, form och estetik. Vår inredning ska vara en upplevelse för alla sinnen.

Jag och min man inreder personligt ”fransk inspirerat ” urnor, rokoko möbler, kornischer, kristallkronor, små ting inköpa i Frankrike. Stuckaturer, tavlor stor som små. Guld, mässing byster med mera. Vi har inte gardiner utan Friser i fönstren. Vi sparar inte på detaljerna. Det ger vackra blickfång som blir varierande mysfaktorer. Krukväxter och snittblommor finns alltid i huset som ger en lyxkänsla. I sluttningen bakom huset ligger vår trädgård. Med slingrandet grusgångar.

Fem gröna rum med vackra trädgårdsmöbler. Formklippta buxbom, pioner, lavendel och rosor. Gungor, En paviljong, betong lejon med mera. Uppe vid skogsbrynet finns det ett Honungshus och ett växthus som ramar in trädgården. Intill finns pallkragar där vi odlar grönsaker , blommor och örter.

Grattis Kerstin och Christer från oss på Villalivet och våra fantastiska partners!


 

Huvudpartners Sveriges Mysigaste Hem & Trädgård 2020

 

- Annons -