- Annons -

Komposittrall, ett underhållsfritt altangolv!

Komposittrall

Den tryckimpregnerade trallen har under många år dominerat våra svenska altaner och uteplatser. Vi har tagit för givet att ett trallgolv måste rengöras och underhållas med olja eller bets och vi har lärt oss att leva med detta tråkiga arbete. Men trots allt slit så för vi ofta ändå en ojämn kamp mot påväxt, missfärgning, spruckna brädor och stickor i fötterna.

Tack och lov har det utvecklats helt nya produkter under de senaste tjugo åren och numera finns det alternativ i form av underhållsfria kompositmaterial. En av de ledande tillverkarna inom området är amerikanska Fiberon som har utvecklat en ny generation mycket beständiga golvmaterial för utomhusbruk.

Komposittrall

Fiberons komposittrall består av 50% återvunnet trä och 50% polyeten och är täckt med PermaTech® som är en patenterad ytteknologi. Det är detta speciella ytskikt som gör att golvet behåller både form, färg och struktur över tiden. Brädorna är helt homogena och lämnar ingen risk att varken spricka eller ge flisor. Själva ytan är både halksäker, extremt slitstarkt och en av de mest rengöringsvänliga på marknaden enligt tillverkaren. Monteringen sker med dolda clips som ger ett fint och behagligt golv utan skruvhål.

Komposittrall

Som du förstått vid det här laget så är komposittrallen underhållsfri och ska aldrig behandlas med olja eller bets. En enkel rengöring vid behov med såpa och vatten är det enda som behövs. Detta resulterar i ett minimalt underhållsarbete för ett bestående fint trallgolv som är perfekt för altaner, balkonger och uteplatser.

Komposittrall har under de senaste åren blivit ett mycket populärt alternativ för utomhusgolv i utsatta kustmiljöer och i fjällvärlden. Vårt klimat i Sverige är alltså inget problem då golvet klarar stora växlingar mellan kyla och värme utan att påverkas. Ett annat tillämpningsområde där man allt oftare ser komposittrall är i anslutning till våta miljöer som vid poolen eller badtunnan.

Komposittrall

Tillverkaren Fiberon lämnar upp till 25 års garanti vilket är mycket förtroendeingivande. Produkten innehåller heller inga giftiga komponenter och är tillverkad i en ren process. I kombination med den höga andelen återvunnet material handlar det om en mycket miljövänlig produkt.

Komposittrall

I Skandinavien är Prästängen Byggsystem generalagent för Fiberon och det finns i ett stort antal lagerförda varianter med olika design och kulör att välja bland. Vill du veta mer om sortimentet eller beställa Fiberon klickar du dig enklast vidare till hemsidan https://prastangen.se/.

 

- Annons -