Ny teknik sänker dina uppvärmningskostnader

Med en ny, revolutionerande teknik har företaget CTC tagit fram ett smartare och tystare koncept för hus med frånluftsvärme. Man räknar med en besparing på upp till 40 procent för hushållen.

En av våra viktigaste uppgifter är att ständigt arbeta med innovationer för tystare inomhusklimat och samtidigt ta fram effektiva produkter som sänker hushållens energikostnader. Med produkten EcoVent i350F har vi verkligen nått våra mål, konstaterar Mats Lindgren på CTC.

Det handlar om en komplett inomhusmodul med värmepumpsstyrning som har en integrerad ventilation och som i kombination med en luft-/vattenvärmepump ger en betydligt energieffektivare, smartare och tystare anläggning. Tekniken som möjliggör detta bygger på att det är uteluften som används för att värma huset och varmvattnet.

Genom att kompressorn monteras på utsidan av huset erbjuds ett tystare inneklimat. Dessutom visar våra tester att hushållen sparar upp till 40 procent jämfört med en traditionell frånluftsvärmepump, säger Mats.

Så här fungerar det

CTC EcoVent i350F ventilerar bostaden, producerar värme och varmvatten och ser alltid till att inomhusklimatet hålls perfekt. Husets värme distribueras via golvvärme eller radiatorer.

Ventilationsluften i alla våtutrymmen sugs sedan ut med hjälp av den inbyggda fläkten och bildar ett svagt undertryck som gör att luften i övriga rum ventileras bort via våtutrymmena, berättar Mats Lindgren.

Systemet, som har utrustats med den senaste tekniken inom branschen, har försetts med samma högeffektiva varmvattenberedning som CTC´s bergvärmepump CTC GSi 12. Detta gör att den kan producera över 300 liter varmvatten.

Styrning och automation

CTC EcoVent i350F är förberedd för tillbehör med intelligens för ventilationsstyrning och hemautomation. Tillbehören kallas CTC SmartControl och består av en styrenhet som kontrollerar trådlösa signaler för temperatur, luftfuktighet och koldioxidhalt.

Genom dessa tillbehör garanteras att inomhusklimatet optimeras. Dessutom till en lägre kostnad och minimerad ljudvolym, säger Mats Lindgren. Det här är helt klart en innovation som marknaden längtat efter.

Läs mer om hur du sänker dina kostnader och gör en kostnadsfri besparingskalkyl på www.ctc.se.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -