Soltak: högeffektiva och integrerade solceller

Soltak: högeffektiva och integrerade solceller

Soltak är en integrerad form av solcellslösning för dig som är ute efter att öka designvärdet på ditt hus och samtidigt göra en kostnadsbesparing i samband med takrenoveringen. Vi har kollat på Vattenfalls soltakserbjudande: de erbjuder dig som kund en helhetslösning, där allt från nedmontering till nyinstallation ingår. Med soltaket får du ett nytt tak som dessutom levererar förnybar el till ditt hushåll. 

Läs mer om soltak här.

Vad är ett soltak?

En del tvekar kanske på att sätta upp solpaneler av estetiska skäl. De integrerade soltaken utmanar de klassiska panelerna genom sin anpassade design. Som förbipasserande skulle du förmodligen inte ens lägga märke till att huset är täckt av solceller.

soltak 1

Ett soltak består av högeffektiva solceller som integrerats i takets material. Till skillnad från de klassiska solpanelerna som monteras ovanpå de befintliga takpannorna, är soltaket en del av det nya takets konstruktion och ersätter därmed dina gamla pannor. Du får med andra ord ett nytt, väderbeständigt tak som förser ditt hushåll med el – samtidigt som du behåller, eller rentav höjer, designvärdet på ditt hus.

Skräddarsydd installation

Ett soltak skräddarsys efter just ditt tak. Har du en skorsten, ett takfönster eller något annat som står ut från taket kommer soltaket att anpassas efter detta.

4 fördelar med soltak

Det finns många fördelar med ett soltak framför klassiska solpaneler. Här listar vi 4 av dessa:

  1. Ökat designvärde. De integrerade solcellerna liknar ett vanligt tak och ger därmed en mer stilren känsla än traditionella solpaneler.
  2. Investeringsfördel. Många experter är överens om att solceller kommer vara en naturlig och kompletterande energikälla i våra hushåll i framtiden.
  3. Kostnadsbesparing. Nedmontering av ditt gamla tak och nyinstallation av ditt nya soltak ingår i samma erbjudande hos Vattenfall. Du kommer med andra ord få ett nytt tak – som även ger dig ekonomisk utdelning..
  4. Väder- och vindbeständiga. Integrerade soltak har hög hållfasthet och klarar det nordiska klimatet med snö- och vindlaster.

Tips! Sälj överskottselen

Att bli elproducent har blivit ett populärt sätt att få ytterligare utdelning av solenergin. De dagar solen lyser som mest och energibehovet i ditt hushåll är som lägst kan du sälja vidare den el du producerat till ditt elbolag.

Ta det av Vattenfalls erbjudande här.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -