Välj rätt snöslunga i vinter

Välj rätt snöslunga i vinter

Som villaägare får man oftast sköta sin snöröjning själv. Det gäller att hålla rent om du inte vill köra fast med bilen eller behöva kliva genom snödrivor fram till ytterdörren. Med en snöslunga får du inte bara effektiv snöröjning i vinter, du slipper dessutom utsätta ryggen för onödig belastning!

Det finns snöslungor för alla situationer. Enstegsmodeller för regioner med mindre snöfall, tvåstegsmodeller för medium till tung snö och till sist de revolutionerande trestegsmodellerna som tar sig igenom även packad och våt snö med lätthet.

Här får du några tips på hur du väljer rätt modell för just dina snöförhållanden.

snoslunga

Enstegsmodell för mindre snöfall och små ytor

För lättare snöfall och röjning av till exempel garageuppfarten eller mindre infarter kan du välja enstegsmodellen. 1X-Serien från Cub Cadet är ett kraftpaket i kompakt design med bekväma handtag och inbyggd strålkastare för att du säkert ska kunna jobba även i vintermörkret. Med den gummiklädda snöskruven får du en marknära snöröjning utan att skada underlaget. Snabb och enkel elstart gör den lätt att använda. Röj undan snön med fart och komfort!

603_31_221-lhp_b10_0312_01

Tvåstegsmodell för kraftigare snöröjning

Handskas du med tyngre snömassor på större ytor ska du välja en snöslunga ur Cub Cadets 2X-serie, särskilt om underlaget är ojämnt. Maskinen arbetar – som namnet antyder – i två steg, genom att först hacka sönder snö och is som sedan matas in och kastas ut genom det roterbara utkastet. Tack vare elstarten är du redo att börja röja med ett enkelt knapptryck. Den unika servostyrningen gör att du enkelt kan styra eller vända runt snöslungan enbart med hjälp av fingertopparna. Ett par andra bekvämligheter som finns på två– och trestegsmaskinerna är handtagsvärme och belysning.

603_31_fingertipriggercontrols_d10_0211_04

Trestegsmodell för snabb röjning av stora ytor

Med en snöslunga ur Cub Cadets 3X-serie kan du vara säker på kraftfull och tidsbesparande snöröjning. Med sitt skruvsystem borrar den sig igenom snö och is som kastas långt bort från gångvägen. Passar för större vägar och infarter med hårt packad snö. Givetvis finns även fingertoppstyrningen på trestegsmodellerna.

603_31_electricstart_d10_0211_09

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Villalivet Ai
- Annons -
Villalivet Ai

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -