Värmepumpsinvestering – en lyckosam affär!

Värmepump för sänkt driftskostnad

Efter 44 år med samma oljepanna från CTC kände Klas-­Göran och Inger Nilsson att det var dags att förnya sig. Idag sköter en CTC EcoAir 406 uppvärmningen tillsammans med en CTC EcoEl 1550, något som har gett stabilare värme och rejält sänkta driftskostnader.

Tyst och ekonomisk

Inför köpet av värmepumpen var de lite fundersamma till om ljudnivån skulle vara störande. De farhågorna skulle visa sig helt onödiga. Istället fick de en glad överraskning när el-räkningarna började dimpa ner i brevlådan.

– Värmepumpen går jättetyst och vi har sparat in över 10 000 kronor i uppvärmningskostnader redan under första året.

Jämn och skön värme

Sänkta driftskostnader i all ära men det som ändå har imponerat mest på Nilssons är hur stadig inomhustemperaturen har blivit, oavsett hur varmt eller kallt det är ute.

– Vi har aldrig haft så jämn och fin värme som vi har nu. Det spelar ingen roll om vi eldar i braskaminen inne eller om det är tio minusgrader ute – temperaturen i huset är alltid stadiga 22 grader. Att vi därutöver sparar pengar är ju helt fantastiskt, berömmer Klas-Göran.

“VALET AV FABRIKAT KOM SIG INTE AV EN SLUMP DIREKT.”

värmepump från etc
–hustrun ritade kåken och jag byggde den. Vi installerade en oljepanna från ctc från början, som efterhand kompletterades med en elpatron, berättar klas-göran.

Nöjda kunder sedan 1970

Makarna Klas-Göran och Inger Nilsson bor i en villa på 132 kvadratmeter, belägen i Mjällby i Sölvesborg. Här flyttade de in redan 1970, två år efter att de hade gift sig.

Idag bor makarna fortfarande kvar i huset och den gamla oljepannan stod för värmeförsörjningen ända fram till 2013, då den byttes ut mot en CTC elpanna. Ett par år därefter installerade man även en CTC värmepump.

– Valet av fabrikat kom sig inte av en slump direkt. Vi har varit CTC trogna ända sedan 1970 och har alltid varit nöjda kunder, förklarar Klas-Göran.

 

 

 

Läs mer om CTC:S värmepumpar här >>

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -