Villaliv bryr sig om barns liv och kampen mot barncancer

KATEGORI

Villaliv bryr sig om barns liv och blir stolt sponsor till Team Rynkeby Halland i kampen mot barncancer.

Team Rynkeby stödjer kampen mot barncancer genom lokal insamling i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island.

 

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Barncancer är en mycket allvarlig sjukdom. Forskningen har kommit långt på senare år, och idag kan man rädda 80 procent av barnen som drabbas av cancer, men sjukdomen är fortfarande den främsta orsaken till sjukdomsrelaterade dödsfall bland barn i åldern 1 till 15 år.

 

barncancer
Fredrik lindblahd (till vänster) vd för förlaget villaliv ab sponsrar team rynkeby halland

 

En del av barnen som överlever cancer måste också under resten av sina liva leva med biverkningarna från behandlingen som de fått. En del blir sterila, andra måste amputera armar eller ben och en del får så allvarliga hjärnskador att de aldrig kommer att kunna leva ett normalt liv.

Den stora utmaningen i kampen mot sjukdomen är att barncancer inte är likadan som cancer hos vuxna.

Forskarna vet faktiskt inte varför barn får cancer. Därför behövs det en målmedveten forskningsinsats för barncancer som ger forskningen möjlighet att hitta en lösning och utveckla bättre och skonsammare behandlingsmetoder så att barnen inte bara överlever, utan kan leva ett normalt liv efter sjukdomen.

Merparten av pengarna som Team Rynkeby varje år skänker till barncancerorganisationer i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island går just till att stödja forskning om barncancer, oavkortat.

År 2016 donerade Team Rynkeby 84,1 miljoner SEK till kampen mot barncancer – varav 18,9 miljoner SEK gick till Barncancerfonden i Sverige.

Du kan bidra också! Läs mer på http://www.team-rynkeby.se/barn-med-cancer/ge-ett-bidrag.aspx

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -