energioptimera

Håkan drivs av att energioptimera

Som värmepumpsinstallatör har Håkan Carlsson sett och gjort det mesta inom energiinstallationer. Ta del av Håkans projekt och inspireras.
energifönster

Spara energi med rätt energifönster

Så sparar du på energi med energifönster Så mycket som en tredjedel av husets värme kan försvinna ut genom otäta eller dåligt isolerade fönster. För...
energiförbrukning

Checklista: val av värmesystem

Det finns många frågor som är viktiga att ställa sig vid val av värmesystem – alltifrån utrymme till buller och din egna arbetsinsats.
normal elförbrukning villa

Steg för steg: Energieffektivisera för lägre elförbrukning i villa

Så energieffektiviserar du för lägre elförbrukning i villa Energipriserna är högre än någonsin och trots att vintern nalkas har vi ännu ingen ljusning i sikte,...

Nya toppnivåer – Högsta elpriset någonsin i södra Sverige

Priset på elen rusar i Sverige och under vindstilla morgondagen (fred. den 12:e augusti) så kommer elpriset öka med 54%. Se vad det kostar!

Så kan du kyla ner sovrummet i sommar

Det är med en dos av blandade känslor vi villaägare möter sommaren. Med alla fördelar det varma vädret ändå ger är det många av...
golvvärme

Golvvärme: vardagslyx i hemmet

Golvvärme är perfekt lämpat för hem i kalla Sverige. Läs allt du bör tänka på innan du installerar golvvärme här.

Lasses solceller kom med flera vinster

Lars Jansson började fundera på solceller redan för fem år sedan. Då tyckte han sig inte få ihop den ekonomiska kalkylen. Men nu sitter det 45 solceller på taket till villan utanför Halmstad.

Insändare: Reaktion på artikel om höga elpriser

Villalivet kan publicera insändare och reaktioner digitalt. Här kan du läsa insändare och debattartiklar från Villalivets läsare. Var med och tyck till du med! En insändare är en argumenterande text.

Vad händer med elpriset?

Vi har haft en period av historiskt höga elpriser, rubrikerna är många och frågorna ännu fler.
- Annons -