- Annons -

Trendigt: rottingmöbler och utemöbler i konstrotting

Rottingmöbler av olika slag, både utemöbler i konstrotting och klassisk rotting passar extra bra i våra trädgårdar, på balkonger och på uteplatser just nu. Med allt från sköna stolar, till soffor och loungemöbler vet vi på Villaliv att alla som väljer rottingmöbler av någon variant inte kommer att ångra sig! Här ger vi inspiration och tips på området.

Förutom att trenden med utomhusmöbler i trä syns tydligt, så lyser även möbler i konstrotting och vanlig rotting starkt. Loungemöblerna blir allt fler och nu vill vi att de ska vara lätta och luftiga för att inte ta för mycket plats och vara relativt enkla att flytta. Det finns få saker som känns så lyxigt som flätade möbler. Oavsett om du väljer utemöbler i konstrotting eller i vanliga utemöbler i rotting så följer här matnyttiga saker för dig att läsa!

utemöbler konstrotting

Utemöbler rotting – praktiska och tåliga

Oavsett om du väljer utemöbler i konstrotting eller vanlig rotting så är det möbler som är praktiska, tåliga och har lyxkänsla. Möbler i rotting av olika slag är väldigt bekväma och är lätta att kombinera med olika stilar för att få till det precis som du vill ha det. Ibland kanske du vill sitta i solen, ibland i skuggan, på gräset eller på altanen. Med rottingmöbler är det enkelt att skapa känslan av ett vardagsrum. Möblerna är lätta att flytta till den plats i trädgården där det är bekvämast för dagen att sitta.

Bra att känna till är att olika konstrottingmöbler ofta skiljer sig stort i kvalitet. De allra billigaste varianterna kanske inte håller längre än en säsong, men lägger du på några hundralappar så kan du få tag i möbler som håller desto längre. Möbler i rotting är lättskötta möbler, är du dock extra lat vad gäller underhåll av möbler så kan nog konstvarianten vara mer din grej. Dessutom är det billigare än vanlig rotting. Naturstilen syns alltså tydligt just nu och då är det få saker som passar bättre som utemöbler än just en konstrotting soffa och andra typer av rottingmöbler.

utemöbler rotting

Inspiration – så kan du inreda ute med utemöbler i rotting

Har du har en altan, balkong eller en gräsplätt i trädgården där dina utemöbler ska stå – försök inreda som ett uterum. Ett hett tips är att skaffa lampor till din uteplats som ser ut som inomhuslampor, idag finns det gott om sådana på marknaden. Maxa uteplatsen med textilier som filtar, mattor, kuddar och dynor, det ger en inbonad känsla. Men satsa gärna på billiga varianter här, då gör det ingenting om du glömmer dem ute i sommarregnet och daggen en kväll eller två. Rama in din uteplats med växter i avlånga krukor och sätt ut piedestaler med gröna lummiga växter mellan möbler. Investera i en snygg och praktisk terassvärmare, det gör sommarkvällarna desto längre.

Konstrotting finns i olika färger, precis som vanlig rotting. Vit konstrotting passar perfekt med vitmålade trämöbler och svart eller grå passar bra med ett massivt bord i trä för att skapa industrikänsla. Naturfärgad rotting passar med allt, det tycker i alla fall vi på Villaliv.

Att tänka på: inför köp och skötsel

Det finns vissa saker som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer dina rottingmöbler. Ditt val av material och kvalitet är viktigast. Det ska matcha dina behov och din plånbok. Om möblerna ska placeras under bar himmel är konstrottingen ett tåligare material mot sol och regn, under tak gör sig naturrottingen bättre.

Vad gäller skötsel av konstrotting så behöver du där inte göra speciellt mycket. Det är oftast hållbart och beständigt mot mycket, men behöver ändå rengöras genom spolning eller avtorkning för att smutspartiklar inte ska lämna slitningar på materialet. Rotting och liknande korgvide behöver torkas av lite då och då, förutsatt att möblerna står under tak. Bra att veta är att en rottingfåtölj av äkta vara ofta blir snyggare av att vara lite härdad av väder och vind, men blir det för mycket förstörs materialet.

 

- Annons -