Glasräcke – bästa valet för altan, balkong och inomhus

Glasräcke – bästa valet för altan, balkong och inomhus

Vill du ha maximal utsikt från din balkong, altan eller uteplats? Då ska du välja ett räcke i glas. Med ett glasräcke störs inte vyn det minsta, samtidigt som du får ett säkert och stilrent räcke som kräver minimal skötsel.

En av Nordens största leverantörer av glasräcken är Räckesbutiken. De tillverkar måttanpassade räcken av hög kvalitet, som är enkla att både beställa och montera. Läs mer nedan om varför du ska välja ett glasräcke oavsett om det ska användas utomhus eller inomhus.

Många fördelar med glas

Ett räcke i glas släpper in ljuset och ger full utsikt. Det är även säkrare och enklare att underhålla än många andra alternativ. Räckets stilrena utseende gör att det passar bra att sätta upp både i äldre och mer nybyggda och moderna hus, villor och lägenheter.

Räckesbutikens glasräcken monterar du lätt själv, med hjälp av tydliga instruktioner som skickas med både i text och video. Du behöver alltså inte anlita en hantverkare för att få räcket på plats, och sparar på så sätt en hel del pengar.Rostfritt räcke med glas. Maximal utsikt!

 

Att tänka på när du köper ett räcke i glas

När du bestämt dig för att beställa ett glasräcke är det några saker du bör ha i åtanke. Här är en checklista inför beställningen:

⁃ Var ska ditt räcke stå? Regleringar finns för hur högt ett räcke måste vara på olika platser. Kolla upp vad som gäller när du vill montera räcket på en terrass, balkong, runt en pool eller inomhus.
⁃ Hur vill du att ditt räcke ska se ut. Vill du ha ett räcke helt utan stolpar eller med stolpar i rostfritt stål, aluminium eller lackade i valfri färg? Ska glaset vara klart, frostat, gråtonat eller färgat? Vill du ha med överliggare eller utan?
⁃ Kontrollera att du har tillräckligt med plats till stolpfötterna, ta mått innan du lägger en beställning så att du vet med säkerhet.

Säkerheten i topp med laminerat glas

När du väljer räcke till balkong eller altan är det viktigt att inte tumma på säkerheten. Välj därför ett glasräcke som är tillverkat i laminerat glas. Dessa glas tål hårda smällar och går inte sönder på samma sätt som vanligt glas. Om det spricker går det inte i tusen bitar, det bildas i stället sprickmönster och glaset sitter ihop som på en bilruta. Risken för skärskador är därför minimal, och du kan inte heller ramla igenom räcket.

När du väljer laminerat glas behöver du heller inte oroa dig för repor. Till skillnad från andra glasvarianter som exempelvis plexiglas, är laminerat glas inte känsligt för repor och mattas heller inte av efter några år. Med endast lite underhåll ser det nytt och fräscht ut länge, utan att kosta skjortan.

En ytterligare säkerhetsaspekt med räcken gäller klätterrisken. Har du ett träräcke med ribbor, eller ett vajerräcke, finns risken att barnen klättrar på det och ramlar ner. Den risken undviker du när du väljer ett staket i glas.

Balkongräcke i glas. Kan fås i valfri färg hos Räckesbutiken.

Anpassningsbart och maxad utsikt

Den främsta fördelen med att sätta ett glasräcke på din balkong, altan eller uteplats är att varken utsikt eller ljus försvinner. Hos Räckesbutiken kan du också anpassa utseendet på räcket efter personlig smak och husets stil. Du kan bestämma räckets längd och höjd och det finns även, som nämndes ovan, valmöjligheter när det kommer till material.

Aluminium är ett prisvärt och nästintill underhållsfritt alternativ. Rostfritt väljer många för att det är modernt och elegant. Om du väljer ett stolpfritt glasräcke maximerar du verkligen utsikten. Är du sugen på ett färgat glasräcke till altan- eller pooldäcket anger du bara vilken RAL-färg du vill ha, så lackas räcket i exakt rätt kulör. Mer skräddarsytt än så blir det nästan inte.

Glasräcke – bästa valet både utomhus och inomhus

Hos Räckesbutiken anger du dina mått och får ett glasräcke som är perfekt anpassat efter din uteplats, balkong eller inomhusmiljö. De säljer inga standardräcken, utan glasen skärs alltid efter kundens mått. I deras enkla design- och beställningsverktyg som du hittar på räckesbutiken.se ser du direkt vad just ditt räcke kommer att kosta. Ändrar du höjd, bredd eller andra val, så justeras priset direkt.

Om “utsikt” är ett av de stora argumenten för att välja glasräcke utomhus, så är “ljust, luftigt och modernt” uppskattat inomhus. Ett glasräcke vid trappavsatsen eller i etagevåningen öppnar upp hemmet. Många nya hus och arkitektritade villor har räcken i glas både inomhus och utomhus, detta just för att ljuset kan strömma fritt.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -