Så här skulle alla kunna sänka sina elpriser – det här visste du inte!

Så här skulle alla kunna sänka sina elpriser – det här visste du inte!

De som bor i en villa har vanligtvis en större elförbrukning men det är också villaägarna som kan spara mer på elauktioner.  I jämförelse med snittet på elpriser har Kundkrafts medlemmar sparat ca 3600 kr under 2018*. Kundkraft är helt oberoende och har samma krav gentemot alla elleverantörer de samarbetar med när de upphandlar elpriser. Enda sättet för en leverantör att få Kundkrafts medlemmar som elkund är att bjuda så lågt elpris som möjligt i deras elauktioner.

Lätt, kostnadsfritt, ingen uppsägningstid och 100% grön el

Som Kundkraftsmedlem slipper man engagera sig i sitt elavtal, men sparar ändå mycket pengar år efter år. Kundkraft genomför en årlig omförhandling av avtalet, där den elleverantör som bjuder lägst elpris på grön el i Kundkrafts elupphandling får medlemmarna som kund i ett år. Det är dessutom helt kostnadsfritt och du slipper uppsägningstid.

Gå med i Kundkraft här!

Varje år förhandlar Kundkraft fram ett nytt elavtal åt dig och därför blir det billigt och enkelt för dig år efter år.

 • Ditt elpris pressas år efter år
 • Kundkraft förhandlar bort alla fasta avgifter och tillkommande kostnader.
 • Du värnar om miljön med bara grön el från sol, vind och vatten

Ge Kundkraft 30 sekunder så pressar dem ditt elpris varje år!

 1. MEDLEMSKAPET ÄR GRATIS OCH ENKELT

Fyll i formuläret här. Kundkraft hämtar de uppgifter som de behöver från ditt elbolag. När ditt nuvarande elavtal löper ut förhandlar dem fram ett nytt el-avtal via deras el-auktion.

 1. DITT NYA AVTAL

Så fort auktionen är avslutad informerar dem dig om ditt nya elpris. Samtliga elavtal innebär el från 100 % förnybara källor till ett konkurrenskraftigt elpris, utan fasta kostnader.

 1. LUTA DIG TILLBAKA

Kundkraft bevakar ditt avtal och omförhandlar ditt elpris i god tid varje år. Du riskerar aldrig att hamna på ett dyrt tillsvidareavtal, utan kan tryggt luta dig tillbaka.

Bli medlem! Få hjälp med dina elavtal och sänk!

elpriser 1

9 energispartips från Kundkraft för ännu lägre elräkningar

 1. BYT TILL LÅGENERGILAMPOR

Genom att byta till lågenergilampor så kan du spara upp till 75% av den elförbrukning som i dag går åt till belysning. En LED-lampa är dyrt att köpa in jämfört med en vanlig glödlampa men i ett längre perspektiv finns det många tusenlappar att spara på bytet. En vanlig villa har i snitt 55 ljuskällor. Enligt denna beräkning sparar man 56 kronor per lampa och år på att använda LED-lampor. Över en tioårsperiod sparar en villaägare i snitt 13 695 kronor på att byta ut sina glödlampor.

 1. DUSCHA ISTÄLLET FÖR ATT TA ETT BAD

Ta en dusch istället för att bada. För en normalperson så kostar det ungefär 500 kronor per år att duscha varje dag. Att bada lika ofta kostar motsvarande 1500 kronor per år. En familj på fyra personer sparar alltså ungefär 4000 kronor per år på att duscha. Byter du ut duschstrilen som har ett flöde på runt 35 liter/min mot en ny som gör av med ca 12 liter/min kan du spara nästan 200 kr/år.

 1. ÄNDRA TEMPERATUR PÅ KYL OCH FRYS

Ställ in rätt temperatur i kyl och frys. I kylen rekommenderas +5 grader och i frysen -18 grader. Varje extra grad kallare ökar energianvändningen med cirka 5 %. Tänk även på att en igenfrostad frys drar mer energi än en avfrostad, så se till att frosta av din frys en till två gånger per år. 

 1. SE UPP FÖR STAND-BY LÄGE

Stäng av alla elektriska apparater när du inte använder dem. Tänk på att apparater i viloläge också drar ström. Använd grenkontakter med strömbrytare så att du smidigt kan stänga av flera apparater samtidigt. Då står de inte och drar onödig energi i stand-by läge. På det sättet kan du spara 10 till 20 procent av din hushålls el, vilket blir många tusenlappar i slutändan. Dra även ut laddaren till dina apparater när de inte används. Det inte många vet är att även när apparaten som ska laddas inte sitter i så drar laddaren ström.

 1. LOKALISERA ELBOVARNA

Gamla frysboxar, onödiga elelement och belysning och dragiga fönster är andra elbovar.

 1. SÄNK INOMHUSTEMPERATUREN

Att sänka inomhustemperaturen med 1 grad sänker din energiförbrukning med ca 5 %.

Bli medlem! Få hjälp med dina elavtal och sänk kostnaden!

 1. DISKMASKINEN KAN SPARA PENGAR

Du sparar mer energi genom att diska i diskmaskin jämfört med att diska för hand.

 1. I TVÄTTSTUGAN

En kondenstumlare skickar tillbaka värmen inomhus. En vanlig tumlare blåser ut den producerade värmen genom väggventilen utomhus. Tvätta i 40 grader istället för 60 grader, när det är möjligt. Det kan nästan halvera energianvändningen.

 1. KOKA VATTEN I VATTENKOKARE

Det är mycket billigare att koka vatten i en vattenkokare än att koka samma mängd vatten i en kastrull på spisen.

Bli medlem! Få hjälp med dina elavtal och sänk kostnaden!

*Snittpriset på Kundkrafts medlemmars avtal, jämfört med snittpris på anvisningsavtal enligt Energimarknadsinspektionen perioden 15/2 2018 -15/2 2019, om förbrukning 15000 kWh/år.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -