Snabba glutenfria frallor

KATEGORI

Recept på snabba glutenfria frallor

Snabba, goda och väldigt enkla frallor! Frallorna är helt glutenfria och bakade med två näringsrika mjölsorter havre – & mandelmjöl.

25 minuter| 6-8 frallor

Läs också: Kålpudding: 7 enkla steg till hemlagad middag

Du behöver:

  • 2,75 dl havremjöl
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,75 tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 2,5 dl filmjölk
  • 0,75 dl rapsolja

Så här gör du:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
  2. Vispa upp äggen i en annan skål.
  3. Rör ihop samtliga ingredienser i en skål till en riktigt kletig deg. Låt degen stå och svälla i 5 minuter. Under dessa 5 minuter kommer degen att svälla och bli fastare i konsistensen så oroa er inte om den känns lös till en början.
  4. Klicka ut frallor med hjälp av en fuktat sked och grädda dom i mitten av ugnen i cirka 17-25 minuter i 200 grader varmluft. Låt svalna lite. Ät och njut!

Läs också: Kärleksmums: Recept på 10 enkla steg för smarrig fika

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -