Recept på snabba glutenfria frallor
Snabba, goda och väldigt enkla frallor! Frallorna är helt glutenfria och bakade med två näringsrika mjölsorter havre – & mandelmjöl.
25 minuter| 6-8 frallor
Läs också: Kålpudding: 7 enkla steg till hemlagad middag
Du behöver:
- 2,75 dl havremjöl
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk linfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk bikarbonat
- 0,75 tsk salt
- 2 stora ägg
- 2,5 dl filmjölk
- 0,75 dl rapsolja
Så här gör du:
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa upp äggen i en annan skål.
- Rör ihop samtliga ingredienser i en skål till en riktigt kletig deg. Låt degen stå och svälla i 5 minuter. Under dessa 5 minuter kommer degen att svälla och bli fastare i konsistensen så oroa er inte om den känns lös till en början.
- Klicka ut frallor med hjälp av en fuktat sked och grädda dom i mitten av ugnen i cirka 17-25 minuter i 200 grader varmluft. Låt svalna lite. Ät och njut!
Läs också: Kärleksmums: Recept på 10 enkla steg för smarrig fika