Kom nära naturen med ett altanräcke i glas

Kom nära naturen med ett altanräcke i glas

Fler och fler väljer ett glasräcke till sin altan. Varför? Jo, för då får man en skyddad uteplats utan att stänga ute ljuset eller utsikten. Ett träräcke till exempel skyddar lika bra mot fallrisk, men skymmer samtidigt utsikten och gör att altanen känns mer som ett avskärmat rum än en naturlig förlängning av ditt hus ut i naturen.

Om du letar efter ett altanräcke som gör din uteplats ljusare och luftigare, ska du ta en titt på Räckesbutikens utbud av glasräcken. De tillverkar räcket exakt efter dina mått och detaljval, och skickar det sedan hem till dig fraktfritt.

Fyra fördelar med altanräcke i glas

Öppet och elegant. Ett glasräcke kopplar samman ditt hus med omgivningen och naturen och får det att kännas större. Det ger dessutom ett lyxigt intryck med glaspaneler runt uteplatsen, och ser inbjudande ut från utsidan.
Hållbart och lite underhåll. Glas och metall är till skillnad från många andra material väldigt vädertåliga och kräver minimalt med skötsel. Ett altanräcke i glas är enkelt att hålla i gott skick, trots vårt tuffa nordiska klimat.
Snabb och enkel montering. Räckesbutikens räcken går snabbt att både beställa och montera. Med hjälp av en skruvdragare, tumstock och vattenpass – och de tydliga instruktionerna som skickas med – får du lätt räcket på plats. Du behöver inte anlita en snickare för monteringen.
Attraktivt på bostadsmarknaden. Altanräcken i glas har blivit allt mer populärt och kan till och med höja värdet på ditt hus vid en eventuell försäljning.

Med ett räcke i glas till din altan blir du ett med omgivningen!

Tänk på säkerheten när du väljer räcke

Barn är nyfikna, så är det bara. De klättrar och hoppar, utforskar världen och har inte samma förmåga som vuxna att vare sig se risker eller skydda sig. Räcken på platser där barn kan vistas måste utformas på ett sätt så att de inte ska skada sig när de klättrar eller kryper. Även om du inte har egna eller besökande barn så gäller följande regler för din altan och ditt altanräcke:

⁃ Räcken på balkonger och uteplatser bör, upp till en höjd av 0,8 meter av räckets höjd, utformas så att de inte går att klättra på.
⁃ Om altanen har en fallhöjd på över 3 meter ska ditt räcke ha en höjd på minst 1,1 meter.

⁃ Måttet mellan räckets underkant och golvet på altanen bör vara högst 50 millimeter.
⁃ Vertikala öppningar i räcket får vara högst 100 millimeter breda.
⁃ Horisontella öppningar i altanräcket bör utformas på ett sätt så att barn inte kan fastna med huvudet. Därför ska intervallet 120-230 millimeter undvikas.

Laminerat glas är bästa valet

Väljer du mellan plexiglas och riktigt glas till ditt altanräcke? Plexiglas (som faktiskt inte är glas alls, utan plast) är billigare än glas, men inte lika hållbart. Det är ett mjukare material som med tiden blir repigt och matt av rengöring och väder och vind.

Riktigt glas är tåligare och bibehåller sin genomsynlighet år efter år. Det säkraste valet är laminerat glas, som består av två glasskivor med en plastfilm mellan. Detta gör att glaset som helhet håller ihop även om det får en hård stöt. Det blir inget hål eller glassplitter och man riskerar inte att trilla genom glaset.

Beställer du ett altanräcke från Räckesbutiken kan du vara säker på att det uppfyller alla säkerhetskrav. Räcket tillverkas exakt efter måtten på din altan och det är enkelt att både montera och underhålla.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas