- Annons -

Den nya Izzy-serien från Mora Armatur är precis så unik som den utlovat: köks- och badrumsblandarna andas skandinavisk inredning, hantverk och design. Vi på Villalivet har fått titta närmare på ytbehandlingarna Rock, Raw och Rustic – tre efterlängtade stilar till kranen. Mora Izzy-serien blandar stilrena former med ett ytskikt som skänker patina och karaktär till ditt hem. Att de är tillverkade in-house, på fabriken i Mora, märks på hur de andas svensk kvalitetsdesign. För mer information om serien, besök Mora Armatur!

Izzy-serie

Den efterlängtade Izzy-serien är äntligen här! Komplett för kök, tvättställ, dusch och bad. Den ställer sig i centrum med sin funktion och sitt utseende, och sätter egen prägel på din ho och ditt bad. Rock, Raw och Rustic har alla tre olika karaktärer, här för att ge rummet en fullständigt egen själ. Mora Armaturs Izzy-serie är när svensk design är som allra bäst, producerade i hjärtat av Dalarna. Spana in dessa närmast levande blandare, som ger plats åt det som händer i livet runt kranen!

Kranar med skandinavisk design

Intresset för det personliga köket och badrummet med skandinavisk formgivning har trendat många år i rad. Den kaxiga designkranen med en industriell, rustik design ger rummet en säregen och rå prägel som många eftersträvar idag. Varför inte låta den guldskimrande, obehandlade mässingsblandaren åldras vackert av livet runt omkring? Runt kranen får bänkskivor i rejäl ek, valnöt eller svensk marmor breda ut sig. Vi på Villalivet presenterar lanseringen av Izzy-serien Rock, Raw och Rustic – och vi är galna i den!

izzy-serieMora Izzy Rock

En kavat och luminös uppstickare i traditionell krom, med räfflade detaljer som skapar greppvänlighet och funktion. Med sitt polerade ytskikt som bryter av med sina lättrade marginaler gör sig Izzy Rock perfekt i det stilrena, smakfulla köket och badrummet.

Mora Izzy Raw

Raw är vad den utger sig för att vara: rå, obehandlad och alldeles perfekt i sitt slag. Raw låter livet runt kranen sätta sin egen prägel på ytan. Tack vare sitt opolerade ytskikt kommer du själv ge den karaktär och ytan kommer åldras vackert med tiden. Den trivs i klassiska kök och badrum och går väl ihop med marmorskivor med sina unika ådringar.

Mora Izzy Rusticizzy-serie

Mora Izzy Rustic har en rå, läcker och rustik design med oxiderad yta. Den rostade, kaffebruna finishen gör sig väl tillsammans med kökets kryddor som rosmarin, basilika och timjan. Perfekt att kombinera med naturmaterial på bänkskivan där den industriella känslan ger karaktär. I badrummet trivs den med mörka detaljer och nakna glödlampor, vita väggar och stora handfat.

“Kranen blir till kronan på verket”

Produktchefen Marina Morell är stolt över den efterlängtade nylanseringen och förklarar tanken bakom deras idé:

– Med Izzy-serien vill vi göra kranen till kronan på verket i både kök och badrum.

Kranen blir den centrala mittpunkten som sätter den finala kronan på verket, och deras följare fotar och delar sina inspirationsbilder under hashtagen #livetruntkranen. Att samtliga modeller i serien heter Mora har att göra med att man vill understryka att inget produceras på andra sidan jordklotet, allt sker i hjärtat av Dalarna:

– Alla modeller är ett unikt hantverk direkt från vår fabrik här i Mora, tillägger hon.

Om Mora Armatur

Mora Armatur är en del av den ledande, svenska krantillverkaren FM Mattsson Mora Group som 2015 firade 150 år. År 1865 grundades företaget av gelbgjutaren Frost Matts Mattsson i Östnor utanför Mora där han bland annat tillverkade detaljer till urverk och sockendräkter. Den första kranen gjöt han redan 1876. I FM Mattsson Mora Group ingår förutom Mora Armatur även FM Mattsson och Damixa. Den röda tråden i verksamheten är ledande teknologi, hög kvalitet, attraktiv design och miljövänlighet. FM Mattsson Mora Group, vars verksamhet än i dag är koncentrerad till Mora, omsätter över 1 miljard kronor och har över 500 anställda.

Följ dem på Instagram på mora_armatur för att hålla koll på deras nylanseringar.

- Annons -