- Annons -

Detta menar din katt med sina olika beteenden

Katter kan, till skillnad från hundar, ibland vara ganska svåra att förstå sig på. Deras beteende gör oss ofta undrande eftersom de har ett litet annorlunda sätt att visa känslor och tillgivenhet på.

Här hjälper vi dig med att förklara en del av deras beteenden.

1. Gosande med huvudet

katt
När din katt gnuggar med huvudet mot dig med kinden är det för att avge en doft på dig via koncentrerade doftkörtlar i kinden och pannan som visar att ni hör ihop.

2. Höjden på svansen

Katt
Höjden på kattens svans visar hur den mår. Ju högre den håller svansen, desto mer nöjd är katten. De kan även vifta lite på svansen när de busar och leker likt hundar – och en riktigt tillgiven katt lindar gärna svansen runt dig.

3. Visar magen

katt
Detta är ett sätt för katten att visa att den litar på dig, at den kan tillåta sig att vara sårbar i din närhet. Detta gäller också för hundar där de flesta istället tror att de vill bli kliade på magen…

4. Knådande tassar

katt

Även om det finns många teorier om detta beteende tror de flesta att det är ett sätt att ge kärlek tillbaka till dig när du klappar och myser med din katt. Därför ska du se positivt på detta, även om de vassa klorna ibland gör ont.

5. Se, men inte röra

katt
Det händer rätt ofta att din katt vill vara i samma rum som dig och se vad du gör, men när du försöker klappa honom eller henne avviker katten. Det är helt enkelt eftersom katten ser att du är upptagen men ändå vill umgås. Smart!

6. Mindre trevliga gåvor.

katt

Tar din katt också hem möss, fåglar och annat den dödat och lägger utanför dörren? Detta betyder att den tycker att du är en dålig jägare och vill hjälpa dig med att försörja familjen så skäll inte på katten, den vill ju bara vara snäll (även om det är jätteäckligt).

7. Intensiv blick

katt
Det kan vara lite irriterande att din katt stirrar på dig, men oroa dig inte. För det första, blinkar katter mer sällan än oss människor. För det andra, betyder en mjuk blick, som gärna viker av lite då och då, att de är bekväma i ditt sällskap.

8. Nafsande

katt
Katter älskar att nafsa på sina favoritmänniskor. De gör även detta när de uppfostrar sina kattungar och vill visa dem kärlek, så det är troligt att de tänker på samma sätt med oss människor.

 

- Annons -