- Annons -

Matlivet med Villalivet och Melissa

Nu startar vi Matlivet – både på villalivet.se och i tidningen. Matlivet ger er bra matrecept och hälsosammare alternativ till alla godsaker som finns där ute, oftast tillagade med mindre socker. Här kommer ni även hitta smarriga vegetariska recept samt rekommendationer på dryck.

Varje vecka publicerar vi nya recept lagom inför varje helg, så att ni hinner köpa hem de ingredienser som behövs.

Vem är Melissa Oskarsson? Några ord från henne!

Hej på Er!

Melissa heter jag, är 26 år gammal och det är jag som driver Hälsobak. Jag är en kreativ, omtänksam och aningen rastlös själ som finner sin ro i köket – där jag får skapa och experimentera. Som tonåring hade jag väldigt mycket problem med magen och fick efter många om och men diagnosen IBS.

Läs också: Amerikanska havrepannkakor med blåbär

Jag började sakta men säkert lägga om min kost och det var här intresset för näringsrik mat tog rejäl fart. Och inte bara mat – utan även intresset för mer näringsrika sötsaker bakade med mindre socker.

Saken är att jag varken utesluter det ena eller det andra. Jag har en stark förkärlek för smör och skulle aldrig byta ut det mot något annat då det inte blir lika gott. Däremot går det använda många olika näringsrika mjölsorter och få minst lika goda bakverk och då gör jag gärna det, just för att det blir lika gott.

Läs också: Kikärtspaj med spenat

Ni förstår, jag tror inte alls på strikta dieter eller liknande. Jag älskar att äta och baka näringsrikt men älskar också att äta godis lite då och då. Jag anser helt enkelt att hälsa handlar om balans.

Så det är väl egentligen vad Hälsobak och Matlivet handlar om – Balans. Det ska bli fantastiskt kul att få inspirera er till att äta och baka på mitt vis – utan pekpinnar och förbud. Bara massa kärlek till mat och godsaker med en härlig balans.

Läs också: Yoghurtpannacotta med limemarinerade bär

Jag är övertygad om att ni kommer att hitta massa roliga, goda och nytänkande recept här framöver som kommer att passa hela familjen, stora som små.

Ptss.. Ni kommer att bli förvånade hur mycket gott man kan baka med mitt favoritsädesslag – havregryn!

Välkomna till Matlivet i samarbete med Hälsobak!

För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu

- Annons -