- Annons -

Yoghurtpannacotta med limemarinerade bär

En ny fantastiskt god och fräsch dessert som blev en storfavorit här hemma! Balansen mellan sötman och syran är perfekt. I denna dessert funkar det utmärkt att använda både strösocker och sockerersättning. Ett tips om du vill använda sockerersättning är att tillsätta 1 tsk vaniljsocker – då minskar du den eventuellt kalla bismaken.

Till 6 portioner | 30 minuter + 3 timmar kyl

Du behöver:

Yoghurtpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk honung
  • 2 msk strösocker/sockerersättning
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 dl grekisk yoghurt (30% fetthalt)

Limemarinerade bär

  • 4 dl valfria färska bär
  • 2-3 msk strösocker/sockerersättning
  • Saft från en lime
  • Rivet skal från två lime

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, honung, socker och vaniljpulver. Ta av kastrullen från spisen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dom i grädden tills dom löst upp sig helt.
  3. Låt svalna lite och vispa sedan ner den grekiska yoghurten. Fördela pannacottan i 6 portionsglas. Låt pannacottan stelna i kylen i minst tre timmar men gärna mer.
  4. Rör ihop samtliga ingredienser till dom limemarinerade bären cirka 30 minuter innan servering och låt dom stå och dra. Fördela bären över pannacottan – Ät och njut!

Recept av: Melissa Oskarsson

För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu

- Annons -