Yoghurtpannacotta med limemarinerade bär
En ny fantastiskt god och fräsch dessert som blev en storfavorit här hemma! Balansen mellan sötman och syran är perfekt. I denna dessert funkar det utmärkt att använda både strösocker och sockerersättning. Ett tips om du vill använda sockerersättning är att tillsätta 1 tsk vaniljsocker – då minskar du den eventuellt kalla bismaken.
Till 6 portioner | 30 minuter + 3 timmar kyl
Du behöver:
Yoghurtpannacotta
- 2 gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk honung
- 2 msk strösocker/sockerersättning
- 2 krm vaniljpulver
- 2 dl grekisk yoghurt (30% fetthalt)
Limemarinerade bär
- 4 dl valfria färska bär
- 2-3 msk strösocker/sockerersättning
- Saft från en lime
- Rivet skal från två lime
Gör såhär:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Koka upp grädde, honung, socker och vaniljpulver. Ta av kastrullen från spisen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dom i grädden tills dom löst upp sig helt.
- Låt svalna lite och vispa sedan ner den grekiska yoghurten. Fördela pannacottan i 6 portionsglas. Låt pannacottan stelna i kylen i minst tre timmar men gärna mer.
- Rör ihop samtliga ingredienser till dom limemarinerade bären cirka 30 minuter innan servering och låt dom stå och dra. Fördela bären över pannacottan – Ät och njut!
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu