- Annons -

Den så kallade LED-tekniken, Light Emitting Diods, har länge ansetts vara framtidens ljuskälla och ett miljövänligt alternativ till halogenlampor. Hittills har man dock haft problem med att få till en godtagbar färgåtergivning och ljusstyrka, problem som företaget Megaman nu menar sig ha fått bukt med.

LED-lampor

— Värmeutvecklingen i LED-lampan som skadar elektroniken har varit det som främst bromsat utvecklingen av LED-tekniken, eftersom den inte har kunnat göras med större effekt än 3W, säger Malin Svensson, key account manager och informationsansvarig på Megaman Sverige.

Megamans nya lampor, som just nu visas för första gången i Norden på Svenska mässan i Göteborg, bryter ny mark genom att de tar sig förbi hindret med värmen. De kan därmed göras så ljusstarka att de helt kan ersätta halogen-spottar, samtidigt som färgåtergivningen blir riktigt bra och stabil, skriver företaget i ett pressmeddelande.

— Jag gissar att vi kommer att se LED-lampor för konsument som fungerar utmärkt som allmänbelysning om ungefär fem år, säger Malin Svensson.

GÅ MED I VILLALIVETS NYHETSBREV OCH FÅ

GUIDER & ERBJUDANDE

- Annons -