- Annons -

Hos Helena är det redan vår. I alla fall för stunden. Med hjälp av textilier i ljusa pigga färger, blommor som minner om våren och en vårlik meny så är det lätt att lyckas.

våren

Bjud in våren på lunch 215x143xvardukningen_sidbild.jpg.pagespeed.ic.IpzZfSg0mH
Njuter gör vi ju ofta med fler sinnen på samma gång. Jag är övertygad om att ett fint dukat bord gör maten dubbelt så god. Hemma hos Helena sitter man i det stora och rymliga köket. Här har vi dagen till ära dukat fullt bord. Favoritduken är gräsgrön och till den har vi använt vita linnelöpare under tallrikarna. Mest för att det är vackert, men också för att kunna hålla ihop dukningen och få in lite struktur. Vita enkla tallrikar och till det de vackra gamla fiskbesticken i silver. Det finns ingen härligare känsla än att äta fisk med dessa. Det breda bladet på fiskkniven är designad för att kunna få i sig av den goda såsen på ett enkelt sätt.

Bjud in våren på lunch vardukningen_sidbild2
De söta anemonerna har vi klippt ner stjälken på och placerat i en fruktskål på fot. Genom att hålla blommorna låga så blir det enkelt att se varandra över bordet och ni kan också njuta av blommorna mycket bättre då man ser dem från ovan. Med lite fantasi liknar de anemonerna faktiskt vitsippor i formen. Genom att placera en stjälkhållare i vasen så står blommorna stadigt och vackert på plats. Dessa stjälkhållare hittar du ofta i antikaffären.
Servetterna är ett arvgods från mormor och manglas helst innan användande för en lyxig känsla. Men det går naturligtvis också bra att stryka dem riktigt släta. Här har vi rullat ihop dem och knutit ett fint snöre runt för att kunna fästa placeringskorten på.
Kaffet efter maten intas i soffan i vardagsrummet så att man får chansen att sträcka lite på benen. Kaffe i glas från Marrakech och en bit belgisk choklad till det. Vad kan man mer önska?
Text: Kicki Rundbäck

Bjud in våren på lunch vardukningen_2 Bjud in våren på lunch vardukningen_5 Bjud in våren på lunch vardukningen_3Bjud in våren på lunch vardukningen_1 Bjud in våren på lunch vardukningen_4Bjud in våren på lunch vardukningen_6

- Annons -