- Annons -

Bemz firar tio år med en jubileumskollektion

Det svenska designföretaget Bemz, som erbjuder överdrag till IKEA-möbler, firar sitt tioårsjubileum med en jubileumskollektion som lanseras idag. I kollektionen samarbetar Bemz med fem olika designers – både väletablerade formgivare, nykläckta designers och ikoniska svenska formgivare från 1900-talet. På så sätt symboliserar jubileumskollektionen Bemz kärnverksamhet – att erbjuda design i världsklass till sina kunder. 

Varje designer lanserar ett nytt mönster till Bemz digra utbud av 250 textilier. Dessutom skapar designern en styling där hon kombinerar sitt nya mönster med tre andra tyger ur Bemz befintliga sortiment.

Tricia-Guild-Bemz-Villaliv

Tricia Guild inviger jubileumskollektionen. Hon introducerar Sudara till Bemz – ett digitaltryckt blommönster med ett återkommande motiv av hortensior i härliga azurblå, limegröna, blåa och violetta färgtoner på en naturvit bakgrund. Kontrasten mellan de grova och konstnärligt målade penseldragen och de finare, nästan fotografiska detaljerna i Hortensiablomman gör mönstret särskilt intressant.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/LRAhqqvwD1U” grow=”yes”]

 

Jubileumskollektionen är framtagen i begränsad upplaga och kommer endast finnas tillgänglig under 2015. Övriga fyra designsamarbeten kommer att lanseras under året.

“Jag är mycket glad över det här designsamarbetet. Bemz är kända för sitt fantastiska utbud av högkvalitativa överdrag. Deras innovativa affärsidé som gör det möjligt för kunden att enkelt klä om sin soffa efter eget tycke och smak, är något jag verkligen tror på “, säger Tricia Guild om samarbetet.

– “Vi är glada över att fira vårt tioårsjubileum med denna unika jubileumskollektion, och vi är verkligen stolta över att inviga kollektionen tillsammans med designikonen Tricia Guild”, säger Lesley Pennington, grundare och VD för Bemz.

 

Text och bilder från Bemz

- Annons -