Sanna i Ljunghusen – ett eget semesterparadis

Ett eget semesterparadis

I Ljunghusen strax utanför Höllviken har Sanna och Jesper skapat ett riktigt semesterparadis. På den strandnära naturtomten som till stora delar bevarats har de, tack vare smart placering av hus, garage och ett attefallshus förvandlat baksidan till en härlig innergård som tillsammans med poolen och det glasade uterummet ger känslan av en lyxig medelhavsresort.

1

Inspirationen har de hämtat från sina semesterresor, Sanna berättar att de samlat på sig massor av idéer genom åren varav många nu kommit till liv i Ljunghusen.

– Jag tycker det ska kännas härligt att vara hemma även om man har semester, säger Sanna. För oss är det också jätteviktigt att barnen ska vilja komma hem och att det finns plats för dem så att vi kan umgås.

Huset som stod inflyttningsklart i november 2021 är Sanna och Jespers tredje husbygge och det märks tydligt. Alla ytor är noggrant planerade och har idag enats i ett smakfullt, personligt hus där varken form eller funktion behövt stå tillbaka.

Läs också: Så värderas ditt hus – proffset förklarar

Mot innergården finns uterummet som öppnar upp sig mot ett härligt poolområde, och här andas känslan helt klart mer lyxig semesterresort än sydsvensk villatomt. Att placera poolen direkt utanför uterummet är en av idéerna som är medplockad från en semesterresa.

– Vi har bott på hotell där poolen låg alldeles precis utanför hotellrummet och den känslan ville vi ha här hemma också, ett steg rakt ner i poolen, det är jättehärligt!

En annan uppsnappad idé är det öppningsbara vikfönstret som är placerat mellan kök och uterum.

2

– Öppnar man upp här och öppnar upp uterummet så känns det som om man får trädgården ända in köket, det är jättehärligt och extra mysigt att man kan umgås med de som är utomhus även när man står i köket.

Uterummet fanns med i planen redan från början och som så ofta vid husbyggen var det en förhandling om var ytorna behövdes bäst.

– För oss var det längden på köket som styrde då uterummet skulle ligga direkt i anslutning. Jag trodde först att vi skulle behöva måttbeställa uterum för att få ihop det, men då tipsade en kompis om detta från Willab Garden och det såg inte bara ut exakt som vi ville utan fanns också i ett passande standardmått, så det var bara att klicka i och beställa.

Även för ett uterum med standardmått finns det gott om valmöjligheter, Sanna och Jesper hade redan från början bestämt att de ville kunna öppna upp helt på alla tre håll och ha tak av klarglas. Arkitekten ritade med uterummet redan i grundskissen, plattan gjöts i samband med resten av husets och redan vid inflyttning var uterummet klart.

– Vi ville ha med det redan från början, det blir så lätt att man skjuter upp det annars, för oss är uterummet en jätteviktig del av huset så det ville vi ha klart från början.

Uterummet är försett med glastak, och Sanna medger att där hamnar en del kottar och barr, men då målet var att kunna njuta till fullo av utemiljön tycker hon ändå att fördelarna överväger. Att det skulle bli varmt med glastak ser hon heller inte som ett problem.

– Det är klart att uterummet blir varmt en solig sommardag, så för växternas skull får man se till att släppa in lite luft, men för egen del ser vi det inte alls som ett bekymmer. Blir det för varmt kan vi bara öppna upp och skulle det inte räcka är det ju förmodligen så varmt att man vill sitta ute oavsett. Men att sitta där på kvällen, med tända ljus, och titta på stjärnorna är helt magiskt.

– Vi är verkligen supernöjda, det blev precis som vi ville. Med tanke på tomten ville vi släppa in naturen så mycket det bara var möjligt, så vi valde att ha öppningsbara skjutpartier runt om hela, när vårsolen kommer är det jättehärligt att kunna öppna upp en del och sitta i soffan och sola. ­­

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -