- Annons -

6 miljövänliga husmorstips

Städa är nödvändigt, men inte alltid så kul. Kör en kombination av rent hemma och rent samvete, så kanske det går lättare. Här är några smarta, snälla knep!

Rengör mikron

Man väntar ofta för länge, eller hur? En mikro med ingrodd smuts och fett är inte så kul att värma sin mat i – prova att fräscha upp den genom att sätta en kopp vatten med pressad citron i på full effekt en minut och torka sedan rent.

Slösa inte med disktrasor

Handen på hjärtat – hur många disktrasor gör du av med på en månad? Halvera mängden genom att lägga med den du använder i tvätten ett par gånger istället så håller den mycket längre.

Kalkrester i duschen?

Skippa starka medel och gör rent med ättika eller citronsyra istället. Tänk på att ättika är frätande så öppna ett fönster och använd handskar. Glöm inte att späda den med vatten.

Ingrodd spisyta

Matlagningsglädje börjar med en skinande spishäll och den fixar du smartast genom att angripa den fastbrända smutsen med ättika och sedan strössla bakpulver över. Låt det fräsa lite och torka sedan rent.

Smutsiga fönster

… blir rena och fina med miljömärkt handdiskmedel och trasa, följt av tidningspapper. Vill du hellre putsa med specialmedel så var noga med att det är miljömärkt puts du lägger dina pengar på.

Vidbränd kastrull

Får du inte rent kastrullen trots skrubbning och flera omgångar i diskmaskinen? Onödigt arbete – rädda den genom att koka upp vatten och såpa. Låt stå på kokning ett tag tills du ser att det brända lossnar i flagor.

Tips! Använd inte klorin, det är skadligt för alla vattenlevande varelser. Prova istället ett bleksalt, märkt Bra Miljöval.

- Annons -