- Annons -

Pysselsugna barn därhemma men inget material från hobbyaffären på lager? – Inga problem, det är jättekul att pyssla och pynta med skräp och färgglada loppisfynd istället! Det säger Ulrika Hjorth fyrabarnsmamma och författare till Barnens roliga pysselbok-fint med loppisfynd! Här bjuder hon Villalivs läsare på höstens mysigaste (och billigaste!) pysselidéer för hela familjen.

  Höstpyssla till barnens rum bild 4

Namn: Ulrika Hjorth
Gör: journalist och skribent
Aktuell: Med boken Barnens roliga pysselbok-fint med loppisfynd! (Semic) som hon gjort med fotografen Maria Rosenlöf
Familj: Jacob Ericson och fyra barn mellan 10 månader och 11 år.
Bor: 60-talsradhus i Skarpnäck

Höstlykta med loppisstuk!

Höstpyssla till barnens rum Höstlykta med loppisstuk! Höstpyssla till barnens rum bild 3

Höstens härligaste ljuslyktor kan även de allra yngsta vara med och göra. Allt som behövs är några rengjorda barnmatsburkar och en hög färgglada höstlöv! Med ett dekorativt tygband runt toppen och roliga knappar från loppis blir lyktorna ännu finare!

 

Skallra till bäbisen

Höstpyssla till barnens rum Skallra till bäbisen Höstpyssla till barnens rum bild 2

Utbudet av pedagogiska bebisprylar är enormt och visst ärdet kul att köpa en och annan färdig leksak till familjens yngsta. Men det är kul att göra något helt själv också! En rolig skallra som är kul att titta på och rasslar och prasslar brukar uppskattas av de flesta barn runt året. Fyll en rengjord och torr petflaska med spännande naturmaterial, gulliga plastdjur eller färgglada knappar från loppis. Tänk på att skruva fast korken stenhårt så barnet absolut inte kan skruva loss den. När skallran inte används är den dekorativ på hyllan eller i fönstret i barnets rum!

 

Äppel päppel…

Höstpyssla till barnens rum Äppel päppel…
Fleece är ett toppenmaterial att sy låtsasmat, frukt ochbakelser av till dockvrån- hur slarvigt man än syr gör fleecens lurviga struktur att det ser snyggt ut ändå! De här mjuka små äpplena kan barn från fem år och uppåt sy själva med lite assistans. Klipp ut en rundel ur en bit fleecetyg och lägg en tuss vadd mitt på rundeln. Snörp ihop tyg- biten till äppelform genom att sy stora stygn upp och ner genom rundelns kant och dra åt. Fäst tråden ordentligt och sy fast ett litet tyglöv i toppen. Klart!

 

Hitta på loppis!

1. Tyg. Fantasifulla tygstuvar är lätt att fynda på loppis och är bra att förgylla det ofta lite färglösa pysselmaterialet man har hemma som äggkartonger och tomma pastakartonger.
2. Knappar. Roliga, färgglada knappar från förr går att använda till allt från egna collage till fina halsband.
3. Serietidningar. Gamla seriemagasin kostar nästan ingenting på loppis och går att använda till det mesta- limma seriebilder på tomma konservburkar och fixa fin förvaring till pennorna eller gör fina födelsedagskort.
Text Ulrika Hjort

 

- Annons -