- Annons -

Husvagn och båt i ett, är det möjligt att ha ett sådant fordon?

Gillar ni att semestra i både husvagn och båt? Ja, nu är det faktiskt möjligt att köpa en husvagn som också är en båt, eller om du föredrar en båt som också kan vara en husvagn. Inget mer diskuterande om ifall ni ska semestra på land eller på vatten alltså, utan här får ni allt i ett utan att behöva välja eller prioritera bort!

Se filmen om detta häftiga fordon med härligt nytänk längre ner i artikeln.

husvagn och båt

Den tyske uppfinnaren Daniel Straub ville ta fram det ultimata semesterfordonet och uppfann då Sealander, ett fordon du kan använda både på land och på lugnt vatten. Koppla den på bilen och du har en husvagn, eller kör ner den i vattnet, sätt i motorn, glid ut på vattnet och du har en båt. Semesterfriden är räddad! Perfekt om ni hittar en campingplats nära vatten eller vill köra längs kusten och stanna och fiska ibland.

Som husvagn

På land drar du den med bilen, precis som en vanlig husvagn på ett vanligt B-körkort (beror ju på vikten på dragbilen så klart).

husvagn och båt

Som båt

Sealander är konstruerad som en flatbottnad båt och i vatten kan den ta sig fram i ca 5 knop, så den är anpassad för lugna vatten och manövreras med en utombordsmotor. Eftersom den inte behöver en trailer är den otroligt smidig att både lägga i och dra upp ur vattnet.

husvagn och båt

Priset? Selanders startar på ca 15.000 euro, sen beror slutpriset helt på hur mycket tillval du vill ha så klart 🙂

Se filmen om Sealander!

- Annons -