Kul med griffelfärg!

KATEGORI

Sätt griffelfärg på väggarna!

Griffelfärg är ett jättekul sätt att förnya hemma! Den skapar spännande väggar och ger er möjligheter att kommunicera med varandra på ett roligt och enkelt sätt.

griffelfärg

Detta behöver du…

  • 2 burkar griffelfärg
  • pensel
  • en liten roller
  • maskeringstejp
  • Om du vill:  magnetfärg, tapetlim och en liten bit fint papper eller tapet. (Finns i byggvaruhandeln).

 

Så här gör du:

  1. Torka av ytorna med en fuktig trasa.
  2. Maskera in de områdena som ska målas med maskeringstejp. Var noga med att tejpen fäster ordentligt så att inte färgen smiter.
  3. Måla ytorna 2 gånger – första gången vågrät och andra gången lodrät för bästa resultat.
  4. Ta bort tejpen direkt efter andra målningen innan färgen har torkat. Då är det mindre risk att färgen fastnar på tejpen och slits bort.

 

Kul med griffelfärg! bild 2 Kul med griffelfärg! bild 3 Kul med griffelfärg! bild 4 Kul med griffelfärg! bild 5 Kul med griffelfärg! bild 6

Ett tips!

För att få ett proffsigare uttryck kan ni lämna ett par centimeter vitt runt lister och kontakter. Eller tapetsera ett fint mönstrat papper runt strömbrytaren. På det sättet blir det en rolig detalj som sticker ut istället för att den hade stört den rena linjen.

Och du… griffelfärg behöver nödvändigtvis inte vara svart eller sitta på väggen, den finns att få i alla olika färger så go crazy och måla i precis den färg du känner för varför inte på möbler och dörrar eller skapa en griffeltavla på ditt gamla kylskåp som ändå behöver en makeover. Bara din fantasi sätter gränserna för vad du kan hitta på!
griffelfärgGriffelfärg
Här kommer några av de bästa tipsen inför festen; Doppa dina glas i griffelfärg innan din fest eller middag och skriv sedan namn på dem, speciellt smidigt om du ska ha en mingelfest eller har vänner som inte sitter stilla speciellt länge. När de väl sitter ner till bords kan du ha tillverkat egna tallriksunderlägg med gästernas namn på istället för placeringskort.

 

Text: Kicki Rundbäck
Foto: Daniel Mårtensson

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -