Svårt att sova? Hitta en sovrumsstil som passar dig!

KATEGORI

Att sova rofyllt kan låta som en dröm. Men genom att skapa ett harmoniskt sovrum med genomgående stil och färg kommer du att lyckas bättre att sova hela natten. Vi ger dig olika tips för att du ska kunna hitta en stil som passar dig.

Här har vi valt att gruppera olika typer av stilar och beskriva dem, så att du kan hitta en atmosfär där du kan sova i lugn och ro, och förhoppningsvis hela natten lång!

För den moderna som vill hålla det stilrent

Ett stilrent sovrum kan ge dig en helt underbar känsla och en form av ro i kroppen, vilket underlättar om du har svårt att sova. Mycket på grund av den städade känslan, utan onödiga detaljer. Ha gärna en färg som är genomgående, helst i olika nyanser. Välj en lägre säng med hög gavel. Vill du ha mattor, välj gärna mattor i ljusa färger. Matcha gardiner och tapeter i mjuka toner.

Det är en underbar känsla att vakna till dagsljus, så låt ljuset ha möjlighet att flöda in.

svårt att sova

Ordna även så att du har indirekt ljus för att skapa en annan atmosfär. Lyft fram detaljer för att skapa effekt. Tänk igenom alla färgval, matcha till exempel tavlan med gardinerna. Tänk också igenom placering, försök ha det så öppet som möjligt. Det ska finnas så lite grejer som möjligt som förvillar ögonen.

[ux_custom_products cat=”bygg-renovering/garderob-forvaring/” products=”” columns=”4″ title=”Relaterade produkter”]

Till dig som är beroende av teknik och inte kan sova hela natten utan det

Idag kan många av oss inte vara utan våra tekniska prylar, inte ens i sovrummet. Många sover med mobilen under kudden eller bredvid. Till skillnad från förr så har även många monterat upp TV och ljudsystem på väggarna i sovrummet. Det kan se stökigt ut med alla sladdar och apparater men vi lever i en modern tid där mycket är trådlöst och kan faktiskt styras med en enda smartphone.

Då kanske du har funderat på att skaffa en säng som kan höjas, sänkas och vikas. Du vill se en film på kvällen från sängen och vill då sitta upp i en viss vinkel. Det finns även sänggavlar med integrerat ljudsystem. Att ställa in ljudet till mobilen och sova till någon mysig spellista? Kanske inte, men tekniken finns där.

Sova med bohemisk atmosfär

En lång hylla som du pryder med fotografier och andra detaljer. Du har väggarna fulla med foton av din familj och släkt. Du placerar även din stora och breda säng så att den står i rummets centrum. En gammal stol eller en fåtölj intill? Kanske även en mysig filt över ryggstödet som förhöjer mysfaktorn. Du kan också ha en stor spegel på en av väggarna, där ljuset reflekteras och ger liv åt rummet.

Enbart för oss vuxna

Ett eget rum enbart på dina villkor. Använd mjuka, milda, dova färger. Skapa dig en mer varm och vuxen atmosfär. Vill du att ditt rum ska kännas rent och avskalat med en elegant touch? Använd skandinavisk design med effektfull belysning, så ska du se att du inte kommer ha svårt att sova längre.

Snåla inte, köp rejäla bordslampor och investera i en stor och mysig fåtölj, perfekt för läsning.

Sova hela natten

 

Till er romantiker

Ofta förknippas romantik med det kvinnliga. Alltså är ett sminkbord och en fåtölj helt i sin ordning. Sängen ska helst vara i centrum och vara full med kuddar och textilier. Dekorera med mysiga mattor, placera ut kuddar nästan överallt. Använd färgerna rosa, beige och kanske även något blommigt. Färgen på dina möbler ska helst vara vita. Skira gardiner låter ljuset tränga igenom under dagtid. Lys upp rummet med levande ljus på kvällarna. Efter det är det upp till dig om du och din partner skall sova hela natten eller ej.

Sova med Feng Shui

Vad är Feng Shui? Mycket enkelt förklarat så är det läran om energier och balans. Energi kan du både ta och få beroende på hur du möblerar ditt rum. Utgå ifrån harmoni och tänk på balansen. Skapa något privat, en härlig sfär. Ge rummet naturliga färger.

Läs också: Svårt att Sova? 5 Effektiva tips för bättre sömn

Du kan använda privata bilder som bröllopsfoton, men ta inte med familje- och släktbilder. Se till så att rummet inte har någon insyn, Chi-energierna kan gå från dörr till fönstren. Förse möblerna med mjuka hörn och ha dämpat ljus. Doftljus och härlig doft av orkidé är fullt tillåtet.

Förvaring och lite därtill

Vill du att det ska få plats mer i ditt sovrum än en säng? En bra start är att införskaffa en säng där du kan få plats med förvaring under den. Använd skrämar för att dela upp rummet efter behov, kanske en blandning mellan vila och arbete. Använd material som släpper igenom ljus.

I ett sovrum där mer ska få plats är sängen viktig, men man får kanske finna sig i att sova i en alkov eller bakom ett avgränsande draperi. Använd förvaring på höjden, till exempel på hyllor och dörrar. Planera rummet väl, så att du får plats med mycket men ändå bibehåller den harmoniska känslan. Anpassa rummet så att den genomgående är av samma material och stil.

[ux_custom_products cat=”bygg-renovering/farg-tapet/tapeter/” products=”” columns=”4″ title=”Mer relaterade produkter”]

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -