Tre saker som du behöver veta för att hålla din Julgran fräsch

KATEGORI

En lysande julgran i vardagsrummet

…det brukar vara ett säkert tecken på att julen har börjat!

Precis som krukväxter behöver en julgran lite kärlek för att inte vissna. (Ingen vill väl ha golvet täckt av barr eller krossade glaskulor på grund av slokande grenar?)

 

julgran

 

Ingen stress, även om ditt schema är fullspäckat med julbestyr så behövs det bara lite tid för växtvård – eller som vissa kallar det – lite underhåll. Läs vidare för att hitta tre enkla knep som proffsen rekommenderar för att säkerställa att din julgran blir så fulländad som möjligt. Till och med efter tre veckor så kan den se riktigt pigg ut!

 

  1. Gör ett nytt hugg! Eftersom din nyköpta gran sannolikt stått ett tag, och efter några dagar så blir det torrt och den får svårt att absorbera vatten. Därför är det viktigt att när du köpt din gran – att du gör ett nytt hugg längst ner i stammen, behöver inte vara stort däremot.
  2. Välj ett lite kyligare ställe i hemmet. Hemligheten att undvika barr över hela golvet: Ställ upp trädet borta från spisar, värmare, värme ventiler, och även direkt solljus – värme påskyndar torkningen. Ännu ett tips kan vara att sänka rumstemperaturen några grader.
  3. Julgranar är törstiga, vattna dem! Det är nyckeln till en fräsch julgran – de kan dricka upp till en liter vatten om dagen, säger ledande forskningsredaktören Mare-Anne Järvelä på The Bondepraktikan. Se till att din julgransfot kan hålla tillräckligt med vätska och fyll upp den så att den är full hela tiden, kontrollera vattennivån dagligen.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -