- Annons -

Bygga innervägg – Trolla fram ett nytt rum

Skapa nya rum med en rejäl innervägg. Bibliotek, lekrum eller kontor – möjligheterna är oändliga. Börja med en enkel skiss där du markerar ut eventuella dörrhål och elinstallationer.

Tänk på regelavståndet när du placerar ut dörrhål – då slipper du onödigt spill.

 

Bygga innervägg - innerväggscopy

 

1. Väggreglar av konstruktionsvirke

45 x 70-reglar är bra standardreglar för stommen i en vanlig innervägg. Tänk på att reglarna måste sitta rakt och vara stabilt förankrade. Använd rätt skruv för underlaget. Träskruv till trägolv till exempel. I betonggolv måste du slagborra och plugga – eller använda spikplugg.

2. Ljudisolering av mineralull

För en ljudisolerad vägg behöver du isolering. Då får du en tyst och behaglig inomhusmiljö. Byggmax säljer glasull som dammar mindre än stenull, och dessutom håller formen bättre.

3. Beklädnadsskiva av gips

Ska du bara skärma av ett rum räcker det med reglar och gipsskivor. På gipsskivan kan du både måla och tapetsera – helt enligt tycke och smak.

4. Eventuellt skivmaterial

Om du vill hänga upp tyngre saker på dig vägg kan du sätta skivmaterial bakom gipset. OSB-skivor fungerar utmärkt.

 

Bygga innervägg

Rejäla reglar!

Spana efter stämpeln som visar C24. Reglar märkta med denna klassning är gjorda för projekt där kravet på hållfasthet är hög – som till bjälklag och takstolar.

Att bygga innervägg själv behöver inte vara svårt. På byggmax.se finns tydliga instruktioner för hur du gör steg för steg.

Samtliga produkter på detta uppslag hittar du hos Byggmax. Planera ditt rum från ax till limpa på byggmax.se/byggplaneraren

- Annons -