Hur många är det egentligen som använder sitt garage till att bara ställa in bilen i idag? Drömmen är att ha sån ordning och reda i garaget att det blir roligt att vistas där.

Är du ”hemma-fixare” kan detta bli ditt ultimata tillhåll, där allt finns nära till hands. Där du direkt hittar den rätta storleken på muttern, där limpistolen har sin givna plats liksom skruv mejslar i alla storlekar. Så här får du bitarna att falla på plats.

garage

 

Håll golvet rent!

Rena golvytor ger en bra överblick över allt du behöver för stunden och gör det lätt att arbeta. Det blir också enkelt att städa undan efteråt. Se till att cyklar och mopeder är lätta att rulla undan.

Ett garage & många möjligheter verktyg

Förvara från golv till tak!

Har du gipsväggar så använd en bred planka till att sätta upp alla krokar på, så går det åt färre skruvar till att fästa väggen.

Ett garage & många möjligheter vastar

Enhetlig färgskala

Ett litet knep är att måla väggarna upp till en viss höjd i en grå ton. Det gör att helheten upplevs lugnare. Målar ni dessutom golvet ett par nyanser mörkare så lugnar det ner det hela än mer. Den grå färgen är också lättare att hålla ren och garaget känns fräscht längre.

Ett garage & många möjligheter verktygvagg

 

Fixa en arbetsbänk

En rejäl arbetsbänk, i ergonomisk arbetshöjd, med mycket avlastningsyta ovanför och många skåp för förvaring undertill är bra att planera in. Då har du plats att låta projekt stå kvar om du skall fortsätta en annan dag.
Ett garage & många möjligheter penslar

Sätt etiketter!

Har du många små saker som är svåra
att hålla ordning på så lägg dessa i genomskinliga lådor med lock på. På det sättet ser man enkelt igenom lådan utan att behöva dra fram alla för att hitta vad man söker. Genom att skriva klart och tydligt vad som finns i de olika skåpen på dörren så blir det lätt att hitta och lätt att ställa tillbaka prylarna på sin plats, även för den mest slarvige.

Ett garage & många möjligheter glasburk

Förvara!

Förvaringsmöjligheter är a och o så att det blir lätt att hitta och lätt att stuva undan saker och ting. Det kan vara skåp med dörrar, öppna hyllsystem med en bra överblick eller krokar i olika storlekar och höjder så att även barnen kan nå själva.

Ett garage & många möjligheter korg

Låt barnen vara med

Underlätta deras lek så blir det mycket roligare och enklare för alla att umgås och arbeta i garaget. Låt deras trädgårds-handskar och krattor hänga så långt ner att de själva kan ta dem och lägga tillbaka dem. Gillar de att måla så se till att de redskap och färger som de får använda ligger i en egen låda så att de inte av misstag tar de allra finaste penslarna!
Av Kicki Rundbäck och foto Daniel Mårtensson

[ux_custom_products cat=”garage-carport” products=”4″ columns=”4″ title=”Utforska Garage & Carport i produktguiden”]