Måla Fasad: 10 tips till perfektion i fullständig guide

Nu är det säsong för att måla om. Men vilken färg ska jag välja? Kan jag byta färgsort? Hur gör jag bästa grundjobbet och tänk om det kanske räcker med att tvätta? Frågorna är många. Innan du bestämmer dig för hur du ska gå göra med sommarens fasadprojekt så kan det vara bra att läsa på lite.

måla träfasad

Hur du lyckas med att måla fasad

Ska du lyckas med att hålla din fasad snygg och hel i många år så är det inte bara ett målarjobb. Börja med att se över husets takavvattningssystem. Har du inte hela stuprör och hängrännor får fasaden utstå tuffa prövningar helt i onödan. Du får en massa extra jobb, även det helt i onödan. Sen är det dags att ge sig på fasaden.

När du ska måla fasad – låt grundarbetet ta den tid det behöver. Det lönar sig. tvätta bort fett, smuts, alger och mögel. Ta bort lös eller dålig färg med skrapa eller värme. Laga det som är trasigt.

måla om fasad

Måla fasaden i telefonen eller datorn

Är du osäker på hur ditt hus kommer att se ut när det är nymålat så finns det appar och program där du kan lägga in en bild på ditt hus. Sedan kan du byta färg på fasaden genom ett klick. Smidigt och smart! De flesta färgtillverkare erbjuder denna tjänst på sina hemsidor.

Innan du ska måla – ta ett färgprov

Om du inte vet vilken typ av färg som din fasad är målad med så försök ta med ett prov till färgaffären eller målaren, som kan analysera färgen och ge dig tips om vad du kan måla med. Huvudregeln är att du ska fortsätta med samma typ av färg som huset tidigare är målat med.

välja fasadfärg

10 Nyckeltips för Att Välja den Rätta Fasadfärgen

 1. Hänsyn till Klimatet: Välj en färg som tål de väderförhållanden som råder i ditt område, vare sig det är regn, snö, sol eller vind.
 2. UV-resistens: Solens strålar kan bleka färgen över tid. Välj en färg som är UV-resistent för att behålla färgens lyster längre.
 3. Hållbarhet: En högkvalitativ fasadfärg kan vara dyrare men kommer att hålla längre och oftast erbjuda bättre skydd mot elementen.
 4. Fuktresistens: Om ditt område är särskilt fuktigt, välj en färg som kan stå emot mögel och alger.
 5. Färgens Finish: Matta färger kan dölja ojämnheter bättre medan blanka färger kan vara mer hållbara och lätta att rengöra.
 6. Estetik och Arkitektur: Välj en färg som kompletterar din fastighets arkitektoniska stil och omgivning.
 7. Färgtester: Provmåla en liten del av fasaden innan du bestämmer dig. Det ger en bättre känsla för hur färgen kommer att se ut i större skala.
 8. Lokala Bestämmelser: Kontrollera om det finns några lokala bestämmelser eller grannskapsregler som begränsar dina färgval.
 9. Miljövänliga Alternativ: Överväg att välja miljövänliga färger som har låga eller inga VOC-ämnen.
 10. Rådgivning: Rådfråga en professionell målare eller en färgkonsult. De kan ge värdefull insikt baserad på deras erfarenhet.

Kontrollera fasadens färgsort själv

Med några enkla tips kan du enkelt göra en första kontroll av vilken färg fasadens yta är målad med.

 Träfasad

– Om du tar på ytan och får färgdamm på fingrarna är fasaden förmodligen målad med en slamfärg.

– Blöt en trasa med lite t-sprit och gnugga på färgen. Om färgen inte blir mjuk och upplöst är det förmodligen en oljefärg, men om den kladdar är det nog en akrylatfärg.

– Eller slipa lite på ytan och se om det fastnar färg i pappret, då är det förmodligen akrylatfärg. Om det dammar, lutar det mer åt en alkydoljefärg.

Putsad yta

– Är väggen putsad och färgdamm fastnar på fingrarna är fasaden förmodligen målad med en kalkfärg, är det silikatfärg, fastnar ingen färg.

– Men tänk på att det är bättre att ta hjälp och vara helt säker än att chansa. Ska du köpa färg till ett helt hus kan du säkert få hjälp där du handlar, utan någon större kostnad.

måla fasad 1

Drar man med fingrarna på kalkfärg färgar den av sig!

måla-fasad-putsyta-villaliv

Närbild på putsen. Här ser man att det blir mycket mer yta att måla än om ytan varit helt slät.

Behöver du måla din fasad?

Innan du målar är det bäst att ta reda på om det verkligen är nödvändigt?  Många ytor blir mörka av mögelprickar, men de går oftast att tvätta bort. Använd fasadtvätt eller algtvätt och följ instruktionerna på flaskan.

Det här gäller speciellt ljusa färger, som snabbt ser smutsiga ut när mögelfläckarna får fäste. Tvätta alltid nedifrån och upp, annars så rinner det smutsiga vattnet ner på den torra smutsiga fasaden och det blir ränder, som kan vara svåra att få bort.

Om du använder en högtryckstvätt så var väldigt försiktig, för det finns risk att du pressar in vatten i fasaden som tar väldigt lång tid innan det torkar. Det viktiga är oavsett hur du gör, att du ser till att fasaden är riktigt ren och torr innan målning.

måla-fasad-svartmögel-villaliv

Den vita panelen är inte längre vit utan smutsig av svartmögel. Men istället för att måla ska vi först prova med att tvätta.

måla-fasad-svartmogel-tvatta-villaliv

Vi blandar fasadtvätt enligt anvisningarna på flaskan i en hink, sedan skrubbar vi med en grov borste tills alla prickar försvinner. Börja tvätta nedifrån och upp.

måla-fasad-svartmogel-tvattat-villaliv

Vi sköljer försiktigt av med lite ljummet vatten och borstar mer om vi missat något. Akta eldosor etc! Nu blir ytan vit och fin igen och vi slapp måla, åtminstone i år!

Läs tester

Det finns tester gjorda av försäkringsbolag där man jämför olika färger för att komma fram till vilka som håller vad de lovar och vilka man inte bör måla fasaden med. Det är vettigt att läsa lite om detta så du inte behöver måla om din fasad onödigt många gånger, för det är både dyrt och jobbigt.

måla-fasad-målarverktyg-villaliv

För att lyckas med din fasad behöver du ha bra verktyg som underlättar arbetet: Förlängningsskaft, Vinkelpensel, Fasadpensel, Krok till färgburken på stegen, Handskar, Färgskrapa

Välj färgsort och känsla

Vad du väljer för färg beror lite på hur du vill att fasaden ska se ut. En slamfärg blir väldigt matt, en oljefärg åldras med värdighet, akrylatfärgen gör att ytan ser blank och fin ut längre.

Använder man lasyr ser man träets struktur bättre, alltså en tydligare känsla för att det är en träfasad. En putsad fasad som målas med en kalkfärg ger en gammaldags fin känsla, men behöver underhållas ofta. Ja, som sagt kika gärna på olika alternativ så du får en uppfattning om vad som kan passa just ditt hus.

Här är 10 effektiva tips för att måla fasad

 1. Förbered Ytan: Se till att fasaden är ren och fri från smuts, alger eller mögel. Använd högtryckstvätt om det behövs.
 2. Välj Rätt Tidpunkt: Måla under torra och svala dagar. Undvik direkt solljus och extrema temperaturer.
 3. Använd Primer: Använd en lämplig primer för bättre färgvidhäftning och jämnare resultat.
 4. Kvalitetsfärg: Investera i högkvalitativ fasadfärg. Det kan vara dyrare initialt men håller längre och ger bättre skydd.
 5. Rätt Verktyg: Använd penslar av god kvalitet och rullar för olika delar av fasaden för att få bästa möjliga finish.
 6. Skydda Området: Använd presenningar och tejpa av fönster och dörrar för att undvika färgstänk på oönskade områden.
 7. Måla i Rätt Ordning: Börja uppifrån och arbeta dig neråt för att undvika droppar på nymålat område.
 8. Flera Lager: Applicera minst två lager färg för bästa täckning och skydd. Låt det första lagret torka helt innan du applicerar det andra.
 9. Följ Anvisningarna: Följ tillverkarens anvisningar noga, särskilt när det gäller torktid mellan lagren.
 10. Regelbunden Underhåll: Se över fasaden regelbundet och rätta till små skador innan de blir stora problem.

Hoppas dessa tips hjälper dig i ditt fasadmålningsprojekt!

Att måla fasad av trä

Att måla på omålad träpanel

Om du ska du spika ny panel är det några saker att tänka på. Grundmåla så fort som möjligt, gärna innan du sätter upp brädorna, då får du ett bättre mer långvarigt skydd eftersom den trärena brädan aldrig utsatts för sol eller fukt.

Det finns grundmålade brädor att köpa, vilket är smidigt och inte så dyrt om man jämför med att själv måla. Tänk på att brädorna inte bör ha mer än 16 % ytfuktkvot när du grundar dem. Det finns fuktmätare från en hundralapp där man sticker in två små piggar i träet och mäter fukthalten.

Lätt att missa!

Tänk på att måla (grund- och färdigfärg) underbrädorna (om det är läktpanel) innan du spikar fast läkten. Gör du inte det kommer det att synas trävita ränder bredvid läkten när den rör sig och det gör den av temperaturskiftningar och fukt i luften.

måla-fasad-läkt-1-villaliv måla-fasad-läkt-2-villaliv

Här är vår lilla provvägg, underbrädorna är omålade och ovanpå dessa skruvar vi fast läkten. Den målas med falu rödfärg, så direkt efter målningen ser allt bra ut.

måla-fasad-läkt-3-villaliv måla-fasad-läkt-4-villaliv

Här är provvägg nr två, här skruvar vi inte fast någon läkt. Vår andra provvägg målas även den med falu rödfärg, utan läkten monterad.

måla-fasad-läkt-5-villaliv

Läkten på den första väggen kommer att röra sig och då syns de omålade ytorna, inte snyggt och dessutom måste man måla igen. Den andra väggen kommer att hålla sig helröd i och med att vi målade underbrädorna först, innan läkten skruvades dit.

Att måla med slamfärg, typ Falu-rödfärg

Slamfärg går bra att måla på tidigare omålat virke eller trä som tidigare målats med slamfärg. Det är inte lämpligt att måla på hyvlat virke eftersom färgen har svårt att fästa, det måste vara finsågat.

Du kan byta kulör men då krävs det att du verkligen är noga med att få bort så mycket av den gamla slamfärgen som möjligt. Du kan inte måla fasaden med en slamfärg om den tidigare är målad med oljefärg. Vill du måla med slamfärg på ett nytt prefabricerat hus så kontrollera med tillverkaren att denne inte grundar fasadbrädorna med en färg som gör det omöjligt att måla huset med slamfärg.

Att måla på omålad panel

Du ska inte måla för tjocka lager för då kan det flagna. Grunda med färgen utspädd ca 15-20%. Nästa lager målar du utan att spä med vatten. Skulle färgen trots allt vara för tjock i konsistensen är det bara att späda med lite vatten. Rör om i färgen under arbetet så att den hela tiden är väl blandad.

Panel tidigare målat med slamfärg

Det första att göra är att noga borsta hela ytan med till exempel en piassavakvast eller stålborste, så all lös färg och smuts lossnar. Finns det mögel och alger måste du först tvätta ytan med ett medel som avlägsnar dessa. Kontrollera också att virket är friskt, lämpligast med en kniv som du trycker in i träet för att se om det är skadat. Måla sedan en gång med outspädd färg.

Alkydfärg, (alkydoljefärg)

Denna färg har kommit att ta över efter den traditionella linoljefärgen. För att förbättra arbetsmiljön och bli mer miljövänlig har man ersatt lösningsmedlet i färgen med vatten. Färgen finns för både inom – och utomhus miljöer. Oljan i färgen tränger in i virket och skyddar. Det man kan känna igen färgen på är att den mattas och kritar efter en tid.

Måla fasad

Omålad panel

Först målar du med en grundfärg, fråga där du köper färgen så att grund- och ”färdigfärg” är anpassade till varandra. Obs, alla alkydfärger kräver inte grundfärg, istället målar man två gånger med samma färg. Tänk på att måla underbrädorna först om det är läktpanel, med grund- och färdigfärg. Grunda läkten och spika dit, färdigmåla på plats så döljer du spikarna och får en snyggare helhet.

Panel tidigare målad med alkyd- eller linoljefärg

Här gäller ungefär samma arbetssätt som för övriga färger. Börja med att tvätta ytan noga så att fett, smuts, alger och mögel försvinner. Om du använder högtryckstvätt (helst inte) så se till att inte ”pressa” in vatten i träet.

Tänk också på att låta fasaden torka ordentligt innan du målar med ny färg. Är färgen lös/dålig kan du behöva avlägsna den, antingen med skrapa eller med värme. Laga det som är trasigt, byt ut det som är dåligt. Måla en eller två gånger tills färgen täcker ordentligt.

Akrylatfärg

Det här är en slags plastfärg, både för inom- och utomhusbruk. Ger en blankare yta och torkar fort. Kulören förändras heller inte så mycket över tid utan behåller sin färg bra, och kritar inte. Den kan blandas i oändligt många olika kulörer. Idag är det möjligt att måla över en oljefärg med akrylat, men inte heller här ska du chansa utan ta hjälp av ett proffs för att göra en korrekt bedömning. Förarbetet genomför du på samma sätt som med alkydfärgen.

måla-fasad-lasyr-villaliv

Lasyr kräver mindre underhåll än exempelvis oljefärg. Med åren mörknar ytan tack vare att varje strykning ger en mörkare ton. Här har vi tre testbitar som är strukna med brun lasyr. Den vänstra en gång, den i mitten två gånger och den till höger tre gånger.

Lasyr

Lasyren är en tunn lite genomskinlig färg. När man laserat ytan ser man träets ådring och träkänslan försvinner inte. Här grundmålar man inte. Det går inte att lasera på ytor som tidigare målats med täckfärg, utan endast på nytt eller tidigare laserat trä. Man brukar stryka två gånger på trärena ytor.

Är ytan laserad sen tidigare så rengör innan du stryker den igen. Använd fasad- eller algtvätt. Många väljer att lasera sina fönsterbågar, då är det lätt att underhålla dem. Lasyren finns att få i olika kulörer. Rengör, laga, slipa lite och glöm inte att ytan skall vara torr innan du stryker ett nytt lager.

Tips! Måla klart några brädor åt gången, så du inte överlappar en torr redan målad yta med lasyr, för då blir den yta där du målat två lager inte lik den andra i och med att lasyren blir mörkare just där.

Täcklasyr

Den är som en lasyr, men täcker helt, tunnare än färg, tjockare än lasyr. Man kan fortfarande se träets struktur. Förbered ytan på samma sätt som beskrivs i avsnittet för lasyr.

Olika fasadytor

Ett hus har ofta många olika fasadytor. Här är det trä som tak ovanför garageporten.

Måla på puts och tegel

En nyputsad fasad kan målas med silikat- eller kalkfärg. Båda färgerna andas och släpper ut fukt från väggen samtidigt som den skyddar ytan. Med en putsad yta innebär det ganska mycket jobb med att måla, i alla fall om man använder en roller eller pensel.

I dessa fall kan det vara värt att hyra en färgspruta. Uthyraren lär dig hur du använder den. Fördelen med spruta är att arbetet går fort, men du måste ägna tid åt att täcka allt som inte ska få färg på sig.

Tips! Måla inte när det blåser hårt, för då sprids färgdimman runt om där du målar, kanske ända in till grannen.

 

måla-fasad-kulturkalk

Förbered ytan genom att stålborsta väggen, då lossnar allt som är löst och som måste bort innan målning.

För att måla med silikatfärg måste ytan vara nyputsad eller tidigare målad med samma typ av färg. Precis som med alla färger måste ytan rengöras noga från lös färg, smuts och fett.

Kalkfärg

Den kan man blanda själv, men det vanligaste är nog att man köper färdigblandad. Flera tillverkare säljer så kallad kulturkalk. Den är främst tänkt till renoveringar av gamla fasader och K-märkta hus. Man målar många gånger, börja med rikligt utspädd färg och minska sedan vattenmängden.

Då fäster färgen bra i underlaget och risken för att den släpper från fasaden minskar. Ytan blir matt och vacker, tycker jag, eftersom jag själv har målat mitt hus med kulturkalk! Ser man till att ha ordning på vattenavrinningen så håller kalken bra, men silikatfärgen håller längre.

Räkna med en större kostnad för silikatfärgen jämfört med kalkfärgen, men du slipper måla om så ofta.

måla-fasad-blanda-kalkfärg-villaliv

Under arbetet måste man blanda kalken med vattnet, annars sjunker den ner till botten.

Omålad och tidigare målad yta

Stålborsta ytan ren från lösa partiklar, om ytan är målad tidigare med kalkfärg. Vattna ytan så att hela ytan/underlaget suger lika mycket, då blir färgen inte flammig. Rolla/spruta/stryk på färgen två, tre gånger, utspädd enligt tillverkaren. Om det är varmt ute så bör du eftervattna två-tre dagar. Detta för att färgen ska fästa ordentligt på underlaget och inte torka för fort.

Tips! Måla inte i regn, då finns risk att färgen rinner av, inte heller i starkt solsken eftersom den då kan torka för fort och fästa dåligt.

Silikatfärg, tidigare målad och omålad yta

Man borstar, lagar och rengör på samma sätt som med en kalkad yta, men man vattnar inte ytan. Med vissa silikatfärger målar man direkt och med andra grundmålar man först för att färgen ska fästa ordentligt. Vad som krävs för just din färg står antingen på burken eller så frågar du färghandlaren.

Tegel

Har du tröttnat på utseendet hos ditt tegelhus så är det möjligt att måla teglet. Innan du sätter igång så tala med dem där du köper färgen så att det verkligen är lämpligt på just din fasad. Du får inte stänga till teglets förmåga att släppa ut fukt för då finns risk för skador i väggen.

Gör så här: Rengör hela ytan, borsta och tvätta, laga eventuella skador och måla med silikatfärg.

Tänk på! Det du bör fundera på är att så fort du dragit första penseldraget så har du tagit steget från en underhållsfri fasad.

måla-fasad-tegelhus-villaliv

Här är ett lyckat resultat när man målat på tegel. Hela huset ser väldigt modernt ut, till skillnad från när det var rött tegel, tycker vi.

Det finns även en möjlighet att anlita företag som lägger på ett tunt lager med puts ovanpå teglet. Det som är viktigt då, är att en besiktningsman (företagen har ofta det själva) noga kontrollerar ytan och förutsättningar för att få ett hållbart och snyggt resultat.

Bra att tänka på!

– Skydda virket från fukt och vatten när du lagrar det, till exempel under en presenning. Lyft upp brädorna från marken och  se till att det kan komma in luft som ventilerar bort fukten.

 • Använd alltid ordentliga skyddskläder samt skyddsglasögon, speciellt när du tvättar och skrapar fasaden.
 • Målar du med en annan kulör än tidigare kan du behöva tillstånd från din kommun.
 • Med en gammal presenning alt plastbit skyddar du växter och mark från att få färg på sig när du målar, när du är klar ser det rent och snyggt ut utan kladd.

Ska du måla fasad? Fasadexperten tipsar!

Patrik Mathiasson vet hur du ska måla fasaden
Patrik Mathiasson: Diplomerad fasadexpert på Stoby Måleri AB.

Hur vet jag att det är dags att måla fasaden och ge huset ett ansiktslyft?

– Vilken färg som använts tidigare och vad den har för hållbarhet ger dig en fingervisning. Men hållbarheten beror också på vilket grundarbete som är gjort vid senaste målningen samt lokala förutsättningar.

– En norrsida till exempel har uppemot dubbelt så lång livslängd som en södersida och mycket växtlighet eller undermåliga konstruktioner som släpper in fukt gör att träet påverkas mer. Därför är det bra att inspektera fasaden med jämna mellanrum, speciellt vid utsatta partier som skarvar och ändar.

– Har du en färg som ska ge ett tätskikt, exempelvis akrylat, är det viktigt att kontrollera att inte fukt kan tränga in någonstans. Ser du sprickbildning är träet för torrt. Ta gärna hjälp av någon av butikernas fasadexperter om du är osäker.

Behöver jag bygglov för att måla om mitt hus?

– Du får måla om utan bygglov, under förutsättning att du inte ändrar byggnadens eller områdets karaktär för mycket. Detta är ett luddigt begrepp så är du osäker kontakta din kommun för säkerhets skull.

Vad ska jag tänka på när jag väljer kulör?

– Svart, vitt och grått ses fortfarande i nybyggda områden och många väljer att följa den färgskalan, mycket för att smälta in. Men i ett skogsområde gör de klassiska röda eller gula färgerna sig bättre.

– Bor du i ett äldre område bör du tänka på att välja en kulör som går i stil med husets ålder. Husets placering, ålder, arkitektur och omgivningen påverkar och det är inte alltid lätt att avgöra hur resultatet blir. Ta gärna hjälp av någon av butikernas fasadexperter om du är osäker.

Vad ska jag tänka på när jag väljer kulör till ett äldre hus?

– Ett vanligt fel som många gör är att de väljer för skarpa kulörer. En kulör i en färgkarta blir ljusare men mer intensiv när den kommer ut. Målar du om ett hus från 70- eller 80-talet bör du måla med en mättnad i kulören som stämmer överens med tiden. Då var det mycket dova nyanser som allmogegrönt och -blått och en knallig mer modern kulör stämmer inte alltid med husets ålder.

Vilket är bästa målavädret?

– Maj-juni är egentligen den bästa tiden men av praktiska skäl blir det ofta att man målar under sin sommarledighet. Hösten funkar också bra, men då får vädret styra. Temperaturer mellan 15-20 grader är optimalt.

– Det viktigaste är att fasadytan är torr innan du börjar. Du bör inte måla i direkt solljus eftersom det gör att färgen torkar för snabbt. Börja därför att måla där solen passerat så att du inte jagas av den. Det ska helst inte regna samma dag.

– Måla inte heller för sent på kvällen eftersom fukt kan ge en flammig yta. Alkyd- och oljefärger blir matta av fukt och regn. Akrylat är inte lika känsligt men regnar det innan färgen torkat så rinner den av.

Vilken färg är vanligast vid målning av träfasad?

– Akrylat är det absolut vanligaste. I branschen ser vi en trend mot att kunden vill ha produkter som spar tid. Färger som är lätta att hantera, har lång hållbarhet, kräver lite underhåll och är lätta att rengöra efterfrågas. Idag finns till och med färger med självrengörande egenskaper.

Vad är mest ekonomiskt och miljömässigt hållbart att måla träpanel med?

– Det viktiga är att fundera på kostnaden över tid snarare än literpriset. Slamfärg är exempelvis mycket billigare än akrylat men du måste måla oftare. Både när det gäller kostnad och miljö måste man ta hänsyn till många aspekter för att få en rättvisande bild av vilket som är det bästa valet.

Finns det kemikaliefria rengöringsmedel?

– Ja, kanske inte kemikaliefria, men absolut så kommer det mer och mer miljövänliga alternativ. Idag finns fasadtvätt som är fosfat och klorfri.

Hur noga är det att skrapa bort gammal färg?

– Allt som är löst ska bort, det är det viktigaste. Släpper en lös bit efter att du målat kan fukt tränga in. Vill du dessutom att det ska se snyggt ut och inte bli några kanter där du skrapat bort färg kan det ibland kan vara bättre att skrapa en hel bräda, speciellt om det sedan tidigare sitter en gammal oljefärg. Du kan också slipa ytan för att få till jämnare övergångar.

Hur många strykningar måste jag göra?

På ny fasad, normalt en grundning och två färdigstrykningar. På tidigare målat, 1-2 färdigstrykningar beroende på fasadens skick. Är skicket mycket dåligt kan du behöva grunda också. Varje fabrikant har sitt system och de ser olika ut så var noga med att följa instruktionerna från tillverkaren.

Behöver jag en ställning när jag målar fasaden, eller räcker det med stege?

– Vid målning av enplanshus duger oftast en stege bra. Ska du högre upp och måla är det väl värt att hyra eller investera i en ställning. Ska du väldigt högt har du kanske bäst nytta av en skylift.

Vad kan jag göra för att få längre hållbarhet på färgen?

– En ren yta håller längre än en smutsig. Tänk på att använda underhållstvätt. Använder du fasadtvätt måste den spädas så att den inte bleker ytan. Växtlighet intill eller nära fasaden smutsar ner fortare och hindrar ytan från att torka tillräckligt snabbt.

– Mögel- och algpåväxt kan tvättas bort med speciella desinficeringsmedel för ändamålet. Det finns även produkter du bara duschar på och låter väder och vind göra resten, exempelvis Grön-Fri. Det viktigaste är att du inte använder högtryckstvätt eftersom det kan skada ytan och göra att vatten tränger in i träet.

Foton: Anza, Beckers, Flügger, Text: Anders Utsten.

Läs också: Hitta bästa utomhusfärgen – bara 4 av 45 utomhusfärger får godkänt!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -