- Annons -

Så inreder du uterumsdrömmen

Den perfekta platsen att leva ut drömmen om ett grönskande uterum med citrusväxter, stora frodiga krukväxter och naturmaterial. Hanna Schagerlöv, Willab Gardens egen inredningsbloggare, fick uppdraget att inreda ett uterum och tipsa om vad som är bra att tänka på.

så inreder du uterum
Mixa stolar och bänkar så är det lätt att variera antalet sittplatser. Bänkarna kan du lätt lyfta bort och använda som avställningsyta.

I min uterumdröm har jag valt att ha både ett stort flexibelt matbord, med plats för många plus en liten relaxhörna med två fåtöljer för att vila benen efter en lång arbetsdag.

så inreder du uterum

En plats för avkoppling efter en lång dag är nästintill ett måste i uterummet.

Vanligtvis när man möblerar hemma så utgår man ofta från väggarna, och placerar möbler utefter dem. Men om du vågar tänka tvärtom – och börja möblera från mitten av rummet – kommer känslan i rummet bli så mycket luftigare. Och att inreda med mycket växter är förstås ett måste.

så inreder du uterum
så inreder du uterum

Gröna växter som Plumosa och Monstera trivs i uterummet, liksom citrusträd.

så inreder du uterum
så inreder du uterum
Sidebordet är en bra yta till att tillfälligt förvara ting man ofta använder. Tidningar, extra filtar och kuddar exempelvis!
Hyllor ger bra avställningsytor, men gör också uterummet mer ombonat och personligt.

 

HANNAS BÄSTA TIPS!

  • Hur ser basen ut, dvs vad har du att utgå ifrån? Några speciella färger, material eller någon speciell stil du vill lyfta fram? Vad inspirerar dig?
  • Vad har du för behov av ditt uterum? Ska det fungera för stora middagar, eller vill du ha både matbord och relaxhörna?
  • Samla det du gillar på ett moodboard så får du en bra översikt över den stil du vill skapa och du får lättare att förmedla dina tankar till andra.
så inreder du uterum
Ett stilleben skapar stämning.

Läs mer på Hannas blogg:hannasinredning.willabgarden.se

- Annons -