Skydda ditt hem mot inbrott – här får du 4 tips

4 tips för att skydda ditt hem mot inbrott

Det finns mycket du kan göra för att skydda ditt hem och din familj. Många larmföretag jobbar med säkerhet varje dag och har listat fyra snabba tips för en tryggare vardag.

Verisure - skydda ditt hem mot inbrott med hemlarm

1. Tänk längre än till ytterdörren

Många köper säkerhetsdörr för att skydda sig mot inbrott. Det är bra – men sällan bra nog. De flesta hem har flera andra möjliga entréer för inbrottstjuven. Se över dina källar- eller markplansfönster, altandörren och garageingången. Var kan någon lätt slå sönder ett fönster, sticka in handen och öppna inifrån?

2. Grannsamverkan

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över varandras bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i området. Detta minskar risken för inbrott enligt Brottsförebyggande rådet.

3. Om du är bortrest ska det se ut som att du är hemma

Använd timer på dina lampor och be någon hämta din post. Bor du i villa bör du dessutom se till att gräset klipps om det är sommar eller att snön skottas om det är vinter.

4. Hemlarm

Det bästa skyddet som vi kan rekommendera är att skaffa ett hemlarm uppkopplat till en larmcentral. Det finn hemlarm som anpassas efter dina behov, förutsättningar och önskemål. Du kan dessutom själv ha koll på ditt hem i larmleverantörernas app – var du än befinner dig.

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -