Huslivet: Att göra i trädgården juni 2024

KATEGORI

De allra flesta av oss har nog varit igång i trädgården ett tag och nu när grönskan på riktigt satt fart kan vi äntligen börja se resultat av allt vårt slit. Juni är månaden när det växer det så det knakar och för oss med trädgård är det bara att försöka hinna med.

I trädgårdsbutikerna är det just nu fullt av härliga växter, så har du planer på att förnya i trädgården, passa på nu. Träd, buskar och perenner som planteras i juni får en behaglig start och gott om tid att rota sig innan höstkylan kommer.

Grönsakerna växer nog för fullt nu, men glöm inte gallra och tjuva. Grönsaker behöver plats för att växa och utvecklas, så var inte rädd för att gallra, även om det skär i hjärtat. Odlar du sallad och vill ha en jämn tillgång i sommar kan du fortsätta så. Genom att förså i små lådor får du små plantor som enkelt kan flyttas ut och fylla på i landet efterhand som det skördas.

Finns det växter i trädgården som kommer att behöva stöttning, sätt plantstöd. Det är betydligt enklare nu, när du fortfarande har lite luft omkring, och blir oftast snyggare än om du ska försöka tvinga ner stödet i en fullvuxen planta.

Har du perenner som blommat över, se till att ansa bort det överblommade. Med lite tur hinner du njuta av en blomning till innan sommaren är över.

Men viktigast är nog ändå att sig tid att njuta, ogräset springer ingenstans så har du en stund över – slå dig ner och koppla av.
Det är du värd!

Att göra hemma i juni:

  • Plantera träd, buskar och perenner
  • Gallra i grönsakslandet
  • Tjuva tomater
  • Fixa växtstöd
  • Se över perennrabatten
  • Ta hand om dina pollinerare

Fixa ett bi-spa

Våra bin och insekter behöver vatten. En pajform eller grund skål kan med lite vatten och några spelkulor eller små stenar att sitta på blir ett uppskattat vattenhål för våra medhjälpare i trädgården. Gör ett par stycken och placera ut i närheten av dina blommande växter så ska du se att du snart får besök.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -