Skapa rum för umgänge på terrassen

KATEGORI

Tema terrass – så skapar du rum

Stora luftiga trädäck i all ära, men för dig som vill maxa användandet av din uteplats kan det vara värt att satsa på lite härlig inredning.

Inspirationen hämtar vi från varmare platser med växter, textilier och mysig belysning, och var inte rädd för att ta i, när det gäller att skapa en mysig uteplats kan det nästan inte bli för mycket.

Skapa rum

Att skapa rum på terrassen är förhållandevis enkelt och kan göra med hjälp av tak, plank, skärmväggar eller stora växter. En enkel avskärmning ger inte bara skydd från vind och insyn utan skapar också mysiga sittplatser som inbjuder till skönt häng. Tänk igenom vad du vill få plats med och göra på din altan så blir det lätt att inreda.

1

Skydd från väder & vind

För att maximera användningen altan, grill och utekök se till att ha skydd mot väder och vind, ett enkelt vindskydd och ett rejält parasoll räcker gott.

Belysning

När kvällsmörkret kommer krypande är det härligt med belysning. Hängande ljusslingor och snygga golvlampor skapar stämning, det mesta går idag att hitta solcellsdrivet för dig som inte vill dra sladdar.

Gardiner och mattor

För att verkligen rama in sittgrupperna på din uteplats, satsa på en snygg matta och härliga textilier. Idag finns det massor av snygga mattor som tål att ligga ute i alla väder, tunna gardiner är billiga att köpa torkar snabbt upp efter en eventuell regnskur, så var inte rädd för att testa.

Kuddar och filtar

Sittkuddar på golvet eller mindre, mjuk bakom ryggen är alltid uppskattat. En härlig filt blir garanterat uppskattad framåt kvällen och är perfekt för att addera färg och personlighet.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -