PowerPile istället för att påla din villa

PowerPile istället för att påla din villa

PowerPiles istället för pålning, är det moderna sättet att lösa sättningsproblem. När huset sjunker och någonting måste göras är ofta pålningen den metod som tas i åtanke. En tanke som ofta leder till bekymmer över vad det kan innebära för familjens vardag.

PowerPile är ett alternativ till pålning, när huset redan står på plats. PowerPiles är geopolymerpålar som i sitt kompakta utgångsläge är under 3,5 centimeter breda.

När geopolymerpålen väl är på plats i marken, injekteras den med expansiva geopolymerer. När geopolymeren expanderat, vilket den gör inom loppet av några sekunder uppnår pålen en bredd på cirka 34 centimeter.

PowerPile 1

Hur fungerar PowerPile-pålning?

PowerPile-pålning utnyttjar ett flertal egenskaper för att skapa en stabil grund för ditt hus. När geopolymer-pålen expanderar kompakterar den marken runtomkring sig, vilket skapar ökad bärighet.

Geopolymerpålen kan utnyttja friktionskraft mot den närliggande marken och på så sätt bär upp husets tyngd. Även koehsionskrafter, som är sammanhängande krafter som uppstår på molekylnivå, kan användas – dessa stärker pålens position i marken. Den spetsburna varianten av PowerPile utnyttjar fast mark på djupet och ser till att din villa står stadigt.

PowerPile-pålning är en långsiktig lösning, eftersom geopolymer till skillnad från trä eller stål, varken ruttnar eller rostar.

PowerPile 2

Installation av PowerPiles

Varje projekt designas specifikt för de gällande markförhållandena. PowerPiles är idealiskt när marken är lerig och svag. Det vill säga typiska områden där sättningsproblem är vanliga.

Längden på PowerPile-pålarna bestäms av markförhållandena och hur djupt ned i marken fast mark eller berg återfinns. Installationen av PowerPile-pålarna görs med hjälp av specialutrustning där injekteringen och expansionen av geopolymererna i pålen kan styras på detaljnivå. Beroende på villans sättningsproblem kan installation utifrån vara allt som behövs för att förstärka huset.

Varje PowerPile-projekt är unikt och inleds alltid med en sättningsbesiktning för att avgöra hur den bästa lösningen ser ut för just din villa.

Kontakta Geobear för att boka en sättningsinspektion!

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -