Gjut en barnvänlig hängare

KATEGORI

Finja tipsar: Gjut en barnvänlig hängare

Uppmuntra barnen till att hålla ordning och reda på rummet med en egengjord hängare gjuten i betong. Den kan användas till alltifrån cykelnyckeln till morgonrocken och krokarna kan i princip se ut hur som helst, så utgå ifrån barnets intresse ­eller ­önskemål för att göra den så personlig som möjlig.

Hängaren är ett roligt projekt att genomföra tillsammans eller en fin present att ge bort. Se filmen som visar hur hängaren gjuts genom att bläddra i bildspelet.

1

Bygg och förbered formen

Förborra och skruva försiktigt ihop formens delar med 30 mm långa skruvar. Börja med långsidorna mot formbotten och därefter gavelsidorna mot långsidorna samt formbotten. Borra två genomgående 10 mm hål i 15 graders lutning i formbotten. Limma fast en träplugg i varje hål.

Lägg en silikonfog i kanterna på formens insida och stryk ett tunt lager olja i hela formen. Torka rent så att ingen olja flyter någonstans.

2

Gjut

Blanda avjämningsmassan enligt anvisningarna på förpackningen – häll i vattnet först i hinken och sen torrbruket. Blanda. Häll massan i formen och tryck ner den ordentligt längs kanterna. Fyll hela formen och knacka upprepade gånger mot formens utsida för att bli av med luftbubblor.

Gröp ur och tryck ner föremålen som ska användas som krokar när betongen har satt sig och stelnat lite.

Täck formen med plastfolie och låt vila ett dygn. Lyft därefter plasten och vattna rikligt. Lägg tillbaka plasten och vänta ytterligare två dygn.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -