Bygg egna murade och putsade odlingsbäddar

KATEGORI

Rama in din blomsterprakt i vackra odlingsbäddar. Odlingsbäddarna blir som vackra tavlor och skapar inte bara en estetiskt, lugn och stilfull trädgård, utan ger växterna i bäddarna största fokus eftersom de inte konkurrerar med annan bakgrund.

Murade odlingsbäddar kommer upp en bit från mark och bidrar till en bättre arbetsställning. Beroende av murblockets bredd kan du dessutom få en bänk i alla väderstreck där du kan ta en paus och njuta av dagen. En murad odlingsbädd gör med andra ord trädgården eller terrassen ännu mer njutbar, år efter år.

För att komma i gång och inspireras kan du följa vår gör-det-själv-beskrivning här. Odlingsbädden i vår beskrivning är 2×2 meter.

Så här gör du

putsade odlingsbäddar 1

1. Börja med att mäta ut var odlingsbäddarna ska byggas. Ta gärna hjälp av snören för att lättare få såväl utgrävning som uppbyggnad i raka vinklar.

2. Gräv ur en ränna, ca 5 cm djup, som är dubbelt så bred som själva murblocket. Fyll sedan rännan med makadam.

3. Blanda Finja Grovbetong enligt beskrivningen på säcken. Häll ut betongen i ett ca 1,5 cm tjockt lager. Jämna med en rätbräda/planka som dras försiktigt över betongen. Täck med plast och eftervattna. Låt betongen härda i två dygn.

Genom att klicka på knappen ovan så kan du läsa vidare i gör det själv projektet för Murade och putsade odlingsbäddar, där det beskrivs hur du färdigställer det.

Du kan även ta del av inköpslistan och lägga till den. Du får också Tips & Trix samt tillgång till nedladdningsbar PDF.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -